POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

24 dubna, 2021

Blíží se datum pro výzvu...

Na pondělí 26. dubna se moc těším. Doufám, že zveřejníte  vaše fotografie, k mé fotografické výzvě. Ráda se potěším tím, co u vás kvete nebo jaké jste za tu dobu zaznamenali proměny počasí, jestli jste fotili jaro se sněhem, deštěm, sluníčkem nebo rozkvetlé květinky...( u nás toho zatím moc nekvete)...je pořád zima. 

Také jsem se snažila chodit do přírody, pozorovat dění a fotit, ale to pravé jaro sem na sever ještě nepřišlo. Sice se louky pomalu zelenají. Rozkvétají sasanky hajní, narůstají blatouchy, ale ještě nekvetou, někde se objeví plicník lékařský. Na záhonech mi kvetou primulky a fialky, ale tulipány a narcisky ještě ani nemají květy, čemeřice mi zmizela úplně, tak že budu shánět nové sazenice.

Modřence také nic moc ani medvědí česnek mi ještě nevyrostl. Tak se těším, až přijde to skutečné jaro s teplejšími dny a rozkvetlými stromy, bzučícími včelkami, těším se na motýly na loukách...na teplo.









Tyto fotografie nejsou součástí výzvy, ale byly pořízeny v posledních dnech.


34 komentářů:

  1. Ahoj Jaru,
    nám už kvetou meruňky,slívy a rozkvetla i Magnolie. Kvetou mi tulipány i narcisky.Představ si, že mám u pivoněk poupata, ale pouze u jednoho druhu...mám pocit, že červené.Kvete mi toho dost, dokonce i žlutý řebčík.Medvědí česnek sklízím, už jsem i zamrazila. Je to radost, zahrádka ožívá. Fotky máš moc pěkné...♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Aličko. Fotíme jaro, jaké je, jen tak pro radost. Čhtěla jsem vás, milé netové kamarádky, vytáhnout ven na procházku a důvodem je nějaká ta fotografie. Krásné jarní dny.

      Vymazat
  2. ahojky Jarka nádherné jarné fotky si spravila....

    OdpovědětVymazat
  3. Jaruško, krásné fotky a děkuji za připomenutí výzvy, nějak jsem pozapomněla :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko děkuji . Už se těším na Tvoje fotografie. Příspěvků můžeš přidat i víc ne jen jeden.


      Vymazat
  4. Máš krásné jarní fotky :) Já zatím nic moc neulovila....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško , nafotit stačí to co je. Jaro je opožděné všude a to je důvod pořídit fotky pro srovnání a vzpomínky do příštích let. Hezké jarni dny Ti přeji

      Vymazat
  5. Járo, letos je vše tolik opožděné. Na záhonu se mi taky asi ztratily jedny kytky, nevím, jak se jmenují, takové žluté, vypadají tvarem jako kopretiny, mají hezké, zelené listy, a najendou jsou pryč, že by je někdo vyryl, to bych si všimla, že by to byly kamzičníky? asi je někde vyžebrám a zase zasadím.Podobného něco, ale ve fialkovomodré barvě - ty už nemám delší dobu. Přeji všem, kdo do výzvy půjdou, aby se jim povedly pěkné obrázky a zachytili letošní jaro.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirinko to budou kamzičníky. Mně teprve nasazují poupata. Mám i cibuloviny jako jsou květiny se žlutým středem a bílým okrajem okvětních lístků a také mi ještě nekvetou a Ty už je na jedné fotce máš. Měj krásný zbytek neděle.

      Vymazat
  6. Jarunko moc hezké fotečky jak Ti to kvete to u nás nekvete nic teprve sníh zeslezl to tak budu teprve až v květnu mám pnouci jahody ve truhlíku jsem si koupila , tak mám to ve verandě a už tam mám malé zelené jahody ale musím počkat to dat ven až vtom květnu..opatruj se zdravím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás také byl ještě před pár dny sníh, ale sluníčko už se snaží . Jen studené proudění ze severu to pořád kazí...krásnou neděli

      Vymazat
  7. Jaruško, na výzvu jsem přišla až nyní a asi už nedám dohromady článek. Na pondělí už mám články hotové už dříve. Ty jsi vložila krásné fotky. Já se chystám v úterý na zahradu, tam toho kvete už více, i mirabelka a meruňka, ale uvidíme, co se na meruňku ještě chystá. Letos jsem stromy vůbec nestihla postříkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško výzva běží od 26. do 30 dubna. Jistě ještě něco nafotíš. Krásné dny a dobré světlo

      Vymazat
    2. Jj, už jsem si všimla a příspěvek bude.

      Vymazat
  8. Jaruško, krásné jarní fotky. 👍👍 Já se ještě do přírody nedostala, abych něco nafotila. Od pátku makáme na zahradě, dnes už opravdu cítím únavu. Snad mi to vyjde.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko moc děkuji. Všichni chtějí fotit květy, kterých jsou pak plné zahrady ale já jsem to pojala tak, aby se fotilo jaro takové, jaké skutečně je. Přeji Ti krásné dny a s prací to nepřeháněj.

      Vymazat
  9. Jaruško, u nás už spousta keřů stihla pomrznout. Meruňky i magnólie jsou zmrzlé. Momentálně kvetou třešně a švestky, tak se modlím, aby přežily. Nějaké fotky do výzvy už mám, ale s příspěvkem chci ještě chvíli počkat, jestli nenarazím na něco zajímavého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jari, také jsem dnes pomrzlé magnolie. Ani záhonky ještě u nás nekvetou, vždyť tu ještě před pár dny ležel sníh...

      Vymazat
  10. Jaruško zdravím, krásnými jarními fotečkami jsem se u Tebe potěšila, fotečky nemám ale moc se těším na Tvé a děvčat ♥ ♥ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško moc děkuji a přeji ti krásné jarní dny.

      Vymazat
  11. opět velmi vydařené snímky Jaruško. Měj prima den i celý týden

    OdpovědětVymazat
  12. To jsou moc hezké fotky. U nás už také začíná jaro, je tepleji a vše se začíná pomalu zelenat, hned má člověk lepší náladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Chce to chodit do přírody a pozorovat jak se to zelená. Mám toto období ráda, i když se vše zpozdilo.

      Vymazat
  13. Jaro už se probouzí, kvítka dělají radost ⚛ ღ ♥ skvělé fotečky ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  14. V neděli jsme se vrátili z chaty, ale na zahradě toho ještě moc nekvete. Ocúny jsou už odkvetlé a ze zlatého deště nikdo na zadek nepadne. Máme nádherní rododendrony, ale ty maji zpoždění minimálně o 3 týdny. Měj se krásně ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, nejde jen o květy. Můžeš fotit krajinu. Tráva se zelená, sluníčko se občas také ukáže. Jaro nejsou jen kytky na záhonech, ale vše, co je kolem nás...Přeji Ti krásné jarní dny.

      Vymazat
  15. Anonymní26/4/21 17:49

    pěkné fotky a snad to jaro už najede v plné síle, měj se moc prima Jarunko

    OdpovědětVymazat
  16. Jarko, letos to jaro přichází pěkně pomalu, ale naštěstí už se vše probouzí a bylo co fotit.
    U vás to hezky kvete. :o)
    Výzvu zveřejním zítra. Přeji prima dny. D.

    OdpovědětVymazat
  17. Jaruško opět jsi mne nezklamala a velice potěšila je to vždy radost pohledět ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  18. Nádherné fotky přírody jak se probouzí ze zimního spánku ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.