POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

25 ledna, 2022

Východ i západ slunce z minulého týdne.

  Pátek 21. ledna a pohled z okna mě vylákal ven, kam jinam, než do luk.

Jen že  sobotní procházka mi připadala zajímavější, tak jsem fotky z ní dala na blog dřív, než tyto z východu slunce. Přesto jsem se k nim v těchto sychravých dnech docela ráda vrátila. 
Na  východě se připravovalo na svoji pouť oblohou sluníčko
 a k západu se chystal"couvající" Měsíc.



První sluneční paprsky barví Měsíc do růžova.

Sem nosím srnkám seno, mrkev a někdy jablka. Ještě asi dojídají zbytky.
Dávám jim to mezi větve vrby, které nahradí krmelec. Asi si to vytahaly na zem.

V pátek ráno byla obdivuhodná dohlednost.

Vlčí hora a Světlý kopec




V pátek ještě byly závěje. Dnes už je sníh zase pryč a prší. Divná zima.
Jeden slunečný, ale dost větrný den skončil a sluníčko zapadlo za Dymník. 

Ještě sobota byla docela hezká,
ale večer a zatáhlo a už zase pokračuje to sychravé nepříjemné počasí...

25 komentářů:

  1. Krásnou procházku a pěkné fotečky jsi pořídila Jaruško. U nás dnes hnusně. Celý den mlha a poprchávalo. Takové rezavé. Dobrou noc ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni u nás také. Hezky bylo v pátek a v sobotu do večera. Pak se zatáhlo a zas je sychravé počasí.

      Vymazat
  2. Járo, moc krásné fotky, koukám, že na některých domech tam ještě mají tu krytinu, co je škodlivá a vím, že ve výběžku takových domů bylo hodně.
    Ty srnky by mne nepřekvapily, kdyby přišly až k vám a zeptaly se, co bude zítra k svačině.
    Hezké a slunečné dny ti přeji, ať máme co obdivovat. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko moc děkuji. Na tom žlutém domě mají takové obložení, ale střechu už mají novou. Jinak jsou tu hodně domy nové a ty už mají krytinu novou a většina domů už má střechu vyměněnou. Srnky mě nezaregistrovaly, protože jsem byla v místech proti větru. Když není sníh, tak jim nenosím, Jen když je sníh a mráz a k trávě se nedostanou. Děkuji Ti za komentář a přeji Ti klidné dny.

      Vymazat
  3. Járo, to je nádhera! Škoda, že tak pomíjivá...
    U nás vládne šedá...
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji. U nás je také od sobotního večera jen šedivo., Nic nenaděláme. Musíme se těšit na jaro a to nás posiluje.

      Vymazat
  4. Jaruško, u nás je poslední dny pořád jen zataženo a nebe má naprosto jednolitou barvu, fotit není co. Tak se kochám u tebe. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti u nás je tomu také tak. Od sobotního večera, kdy se obloha zatáhla, je také šedé, sychravé počasí. Přeji Ti příjemné dny a těšme se na jaro i když zima je teprve v jedné třetině.

      Vymazat
  5. Jaruško, krásná ranní procházka, hned bych šla s Tebou. U nás je poslední dny pořád zataženo a sychravo. Sněhu už hodně ubylo.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko i u nás už je zase po sněhu. Venku sychravé počasí a tak nám nezbude než se radovat ze vzpomínek na dny slunečné a těšit se na jaro. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  6. Srnky za ty dobroty od Tebe, pronásledována dokážou hezky na foto zapózovat👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bývá jich tam občas pět, ale poslední dny jsem viděla vždy jen tři...Stála jsem proti větru, tak o mně nevěděly a byly zabrané do jídla..Měj se moc hezky a opatruj se.

      Vymazat
  7. Jarko, ty si zimu alespoň občas užíváš. U nás šedivo, mrholení a vítr občas silný, někdy slabší. Prostě hnusno. Fotky jsou opět krásné. zdravím 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi , já využívám těch chvil, kdy se to vybere, ale jinak i my máme pořád šedivo. Teď nám zase sněží, přes den pak prší...Děkuji za komentář a měj se moc pěkně, hlavně zdravě.

      Vymazat
  8. Hezké fotografie.Škoda,že je toho sluníčka tak poskrovnu.U nás mrholí,ale zima ani není,sníh už také ne,akorát,že z každé procházky musím Bleky mýt packy.
    Jaru,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, moc děkuji. U nás je to také tak. Šedivo, mrholení, déšť. Je to asi všude stejné. Přeji Ti krásný večer a hlavně se opatrujte.

      Vymazat
  9. Ahoj Jaru,
    velmi krásné snímky. U nás dnes konečně svítí sluníčko. Měj pěkné dny a díky za komentíky...♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aličko moc děkuji a přeji Ti krásný večer a pohodové dny.

      Vymazat
  10. Jaruško zdravím a přeji klidný zbývající dny v týdnu...fotečky máš opět krásné...tu také pomalu nemáme sníh...moc Ti děkuji za komentář v NK...vážím si toho....také přeji pohodový víkend:-))

    OdpovědětVymazat
  11. Dálší krásné fotky♥ máš tam spoustu možností chodit na vycházku. To já bohužel nemám. Já ať jdu na jakoukoliv stranu tak jsou jen silnice a auta. Ještě mohu za chalupu ale tam je to o zlomení nohy. Soused cestu zlikvidoval traktorem , bagrem a jinou těžkou technikou. Jinak tu vede silnice úzká samá zatáčka a jezdí tu i kamiony, pak hlavní na Prahu , to je jedno auto za druhým v obou směrech. Jen přejít silnici je velice nebezpečné.Pak by tam byly solidní polní cesty♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, já jsem si myslela, že bydlíš u Strakonic někde na okraji města. Soudím tak podle hospodářství, které tam máte. Je fakt, že u nás se ty louky také mění ve stavební parcely a za chvíli budeme ne na kraji, ale uprostřed města. Měj se pěkně a hlavně se opatruj.

      Vymazat
  12. Parádní fotečky, jen to počasí poslední dobou zlobí, opatruj se ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné záběry a jsi hodná, že dáváš krmení pro srnky...👍 mrkvičku bych si také dala Járo hihi :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.