POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

14 ledna, 2022

Východ slunce

12. ledna 2022 , 

Fotografie byly pořízeny na procházce mezi osmou a devátou hodinou ranní...

 Sluníčko vychází kolem osmé hodiny. Probudila mě mohutná rudá záře na východě a tak jsem se rychle oblékla a pospíchala s foťákem do luk.  Než jsem tam došla, tak rudé divadlo zmizelo. Přesto jsem pořídila dost fotografií z chvil, kdy se obloha barevně proměňovala a krajina ve fialové barvě vypadala  nepřirozeně. Ale taková už zimní rána v přírodě bývají....Asi jsem to s výběrem fotek přehnala, ale hodně jsem jich smazala, protože foťák v mrazu zrovna moc spolupracovat nechtěl a také jsem musela často upravovat nastavení, mnohdy doostřovat ručně. 

Doslova jsem doběhla k loukám, ale ta rudá obloha, 
která mě vytáhla ven, už hodně vybledla.
Přesto se krajina podle množství mraků střídajících se se slunečním svitem, 
často měnila v úžasnou paletu barev.
Mezi ploty se schovávaly tři srnky. Vyplašila jsem je.



Trochu si hraju při čekání na východ slunce.
 Doufám, že se mezi mraky přece jen objeví...





































To byl východ slunce před dvěma dny. 
*****
Dnes vycházelo sluníčko  jako pomeranč, ale za chvíli ho zakryly mraky a tak nám výlet nevyšel. Začalo mrholit...
Vypadalo to na slunečný den a tak  jsem se po ránu rozhodovala  
že bych se vydala na Jedlovou. manželovi se nechtělo, protože ho prý stále bolí záda. Navařila jsem čaj, zabalila svačinu s tím, 
že půjdu na vlak na desátou hodinu. Než jsem se stačila sbalit a obléknout, 
obloha se zase zatáhla a začalo mrholit.
 Nakonec jsme si uvařili kávu a já zůstala doma. 

Přeji vám krásný víkend a pokud máte sluníčko, tak si užívejte pobytu venku.

42 komentářů:

  1. Tak to Jaruš v životě chodí,člověk se na něco těší a dopadne to jinak.Ale itak se ti povedly hezké obrázky zimní krajiny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, dnes nám to prostě nevyšlo a ani jsem nic nenafotila. V článku nejsou dnešní fotografie, ty byly pořízeny před dvěma dny. Dnes není co fotit. Sníh zmizel a teď prší...Evi, moc děkuji a měj se hezky.

      Vymazat
  2. Krásné svítání a úžasná námraza. V osm jsem už na cestách a mám pocit, že letos nestíhám vnímat počasí. teda chvílemi. Cestou tam ..., nevím na co myslím, a cestou zpět jsem překvapená, že nějaký úsek je třeba zasněžený a já si toho předtím nevšimla. (A to ten den nesněžilo) Prostě jsou chvíle, kdy si počasí na cestách nevybavuji, asi proto, že jsem během pár dní zažila jak zimu, tak zamračený podzim, nebo i teplé jaro. No, zima se zatím u nás moc nekoná.
    Jarko, měj hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši moc děkuji za komentář. U nás je to podobné. Jeden den sníh a pak týden prší...Sluníčka si moc neužijeme a když tak někdy po ránu a pak zase přitáhnou mraky. Přeji Ti krásný víkend.

      Vymazat
  3. Járo, moc povedené snímky a ty srnky ti snad pózují, ony tě určitě znají.Mohu je prohlížet několikrát a zase znova.
    U nás - pokud vyleze sluníčko, tak kolem 8.15, osvítí naproti zeď paneláku a do kuchyňského okna mi zasvítí.A pak odpoledne zase, přes okna paneláku znova rozsvítí kuchyni, ale odrazem.Bohužel dní bez sluníčka je víc. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, máš pravdu. U nás to ráno vypadalo tak slibně... a nakonec mrholení. Srnky tam jsou, protože už čekají, co jim přinesu. Sice utečou, ale nikdy ne daleko. Měj s hezký a pohodový víkend a opatruj se.

      Vymazat
  4. Krásná podívaná. Já se dnes těšila ze sluníčka na zahradě školky. Je to o tolik hezčí být venku, když svítí.
    Přeji hezké dny. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani děkuji. U nás vykouklo sluníčko ráno a pak zase zmizelo. Už mě to inverzní počasí fakt nebaví. Měj krásný víkend,

      Vymazat
  5. Některé jsou pěkně krvavé, jako steaky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obloha se u nás často mění. Jak to jde od severu, tak máme smůlu. Mlha se zarazí o Lužické hory a zůstane tu. Měj se krásně

      Vymazat
  6. Jaruško, budu upřímná. Mám režim sovy a na tohle focení bys mě nenalákala. Ráda se podívám na Tvoje snímky, ale takové nenafotím. Byla bych perla nočních směn, bohužel to nešlo, ale nějaké východy Slunce - to pro "sovy" není. Proto i teď, v tuto hodinu, kdy většina lidí spí, jsem čerstvá, ale rána jsou "poetická" jak říkám. ☺ ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, každý máme jinou povahu a zvyky a každý jsme jiný, proto jsme jedineční. Já zase jsem byla od malinka vedená k brzkému vstávání, protože jsme měli hospodářství a zvláště od jara do podzimu jsme i coby děti musely pomáhat. Vstávání v létě ve čtyři hodiny bylo zcela běžné a mám celkem brzké vstávání tak nastavené po celý život. Ráno je vše takové krásné a svěží...večer už unavené, ospalé, ale přesto má každá denní doba svůj půvab. Měj se moc krásně a opatruj se.

      Vymazat
  7. Jaruško, krásné fotografie. Bohužel má ta krása jepičí život, to znám. U vás je ještě zima, u nás ani památka a mrazivé fotky letos určitě nenafotím. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, máš pravdu. Pořádná zima ani tady v kopcích ještě nebyla. Dnes už je zase po sněhu, ale má prý padat, tak uvidíme. Měj krásné víkendové dny.

      Vymazat
  8. Opět naprosto úchvatné fotky! Děkuji, Járo!
    Výlet vám sice nevyšel, ale vy to jistě brzo napravíte. Snad i počasí se trochu umoudří. Zatím tedy nic moc...
    Měj pohodovou sobotu. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc a moc děkuji. Moc ráda bych už někam jela ale ten nešťastný omicron...achjo. Měj se moc krásně a opatruj se.

      Vymazat
  9. Jaru,je to velká krása.Akorát je divné,že mi u tebe nejde listovat.Kliknu na zvětšení,ale na další se nedostanu,což mi jinde jde.
    U nás to s počasím ten den dopadlo stejně a tak jsme výlet také neuskutečnili.A na víkend mám déšť.Co naděláme.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško moc děkuji. Ono listovat jde, ale musí se článek kliknout na "Zobrazit celý článek". Také jsem teď zkoumala, proč to nejde, až jsem pak přišla na to, že to bez zobrazení celého článku nejde.. Díky za komentář i upozornění. Napíši
      to nahoru. Přeji Ti krásný a pohodový den a ještě jednou děkuji.

      Vymazat
  10. Jaruško, nádherné fotky. Bohužel počasí zatím výletům moc nepřeje.
    Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko moc děkuji. Máš pravdu. Pořád tma, mlhy, zataženo, mrholení...snad se té opravdové zimy ještě dočkáme, ale já už bych raději jaro a bez covidu.. Měj se moc krásně.

      Vymazat
  11. nádherné fotky Jaru
    přeji ti krásný víkend

    OdpovědětVymazat
  12. Jaruško, nádherné fotky. Každým okamžikem se obloha mění. Ta námraza je úžasná. U nás sníh není. Hezký víkend ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni moc děkuji. U nás už také sníh není, ale prý má příští týden nějaký zase napadnout. Měj krásný zbytek soboty a pohodovou neděli.

      Vymazat
  13. Moc krásné fotky. No je to tak. Dopoledne je třeba krásně, říkám si půjdu ven a než se naobědujeme, obloha zešedne, spustí se mlha a zůstaneme doma. :-)
    Co naděláme! Větru, dešti neporučíš :-)
    Hezký víkend !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, přesně tak je to i u nás. Dnes máme už od rána zataženo a tmu. Já už chci JARO!!! Přeji Ti krásný zbytek soboty a pohodovou neděli.

      Vymazat
  14. Jarko, na to se nedá říct nic jiného než náádhera. Je pravda, že mě by v tuto hodinu na procházce také nikdo neviděl, tak jak píše Hanka. Tvoje fotky ale za tu časnou hodinu určitě stojí 👍😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc děkuji. Ona to zase tak časná ranní procházka není. Sluníčko u nás teď vychází před devátou hodinou a fotky byly pořízeny v čase od 8:56 asi do 10 hodin. Tak že to zase tak časné není. Možná že se to zdá, protože ráno je dlouho tma. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  15. Dneska sice svítí, ale předpověď není moc přívětivá. Ale já musím dělat daně, takže se na procházku nedostanu. Ale fotky jsou moc pěkné....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tak u nás od nedělního podvečera prší...co naděláme. Děkuji a měj se pěkně.

      Vymazat
  16. Opět nádherné fotky. Taky to znám. Většinou chodím na procházky s foťákem, jednou si ho nevezmu a tolik nádhery mi unikne.

    OdpovědětVymazat
  17. Jaruško zdravím a přeji klidný večer a pohodový nový týden...opět nádherné fotečky máš!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Jaru,
    překrásné snímky! Jsi moooc šikovná. Taky Ti chci moc poděkovat za krásné přáníčko k svátku. Přeji pěkné a pohodové dny...♥

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherná podívaná, moc za tu krásu děkuji ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.