POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

08 ledna, 2021

Sčítání ptáků

8. ledna 2021

 Dnes jsem se dozvěděla, že se zase provádí sčítání ptáků. 

Stoupla jsem si tedy s foťákem, tužkou a papírem k oknu a začala s pozorováním. Přiletěly čtyři  sýkory koňadry,  dvě sýkory úhelníčci, a  tři sýkory modřinky a mihla se tu i  jedna sýkora parukářka. Dole ve větvích seděly dvě pěnkavy obecné a jedna pěnkava jikavec. Na krmítku seděla jedna samice hýla a další dvě seděly na stromě spolu s jedním samečkem. Dokonce jsem zpozorovala jednoho čížka lesního - samičku a jednoho dlaska tlustozobého. Pravidelným návštěvníkem stromů před okny je i samice strakapouda velkého a na zemi se prali tři kosi a cosi tam zobala straka obecná. neuplynulo ani půl hodiny a najednou vše utichlo.  Všichni se začali schovávat a najednou zmizeli, tak že s počítáním byl konec. 

Na borovici se usadil krahujec obecný a vydržel tam sedět skoro celou hodinu...

Tak že od té doby se na krmítku a ani na stromech před okny neobjevil ani jeden z těchto mých oblíbených ptáčků.

Sýkora modřinka

Kos černý
Strakapoud velký
Sýkora koňadra

Sýkora úhelníček



Hýl obecný - samice
Hýl obecný - samec
Čížek lesní

Pěnkava jikavec
Pěnkava obecná


Tento krahujec obecný mi celou akci překazil
Neuletěl ani když jsem ho fotila z otevřeného okna.

Tak že se na sčítání ptáků musím soustředit ještě další den, abych je spočítala za jednu hodinu všechny. Dlaska tlustozobého se mi nafotit nepodařilo. Usadil se mezi větvemi, tak že se mi nepodařilo na něj zaostřit  a krahujec mi ho pak vyplašil.