POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

24 října, 2022

PODZIMNÍ FOTO - VÝZVA 3, PTÁCI

 Dalším mým příspěvkem do PODZIMNÍ FOTO-VÝZVY, je pozorování ptáčků před okny bytu. Každý den se člověk do přírody nedostane ať už z jakéhokoliv důvodu. Může to být počasí,  zdravotní stav nebo se jen někam ven jít nechce, což u mě bývá málokdy. Ale i takové dny jsou.... Podzim tak lze pozorovat i z oken bytu...Proč tedy nepřidat fotografie i na jiné téma :  Tedy pozorování z okna - a u mně jsou to ptáčkové... a že jich tu přibývá...

Vše o výzvě najdete zde:

 https://fotojaradu.blogspot.com/2022/10/podzimni-vyzva.html

a odkazy na vaše příspěvky zde:

  https://duchjara1.blogspot.com/2022/10/podzimni-foto-vyzva-odkazy.html

Já tedy pokračuji v článku podzimní výzvy a  tentokrát to jsou: Ptáčkové před okny.

Brhlík lesní

 

Vrabec polní




Zvonek zelený




Sýkora modřinka

Sýkora koňadra



 Pěnkava obecná



Pěnkava jikavec




Hrdlička zahradní


Po zveřejnění tohoto příspěvku jsem ještě dnes stačila nafotit přelétající hejno špačků obecných. Ti, kteří u nás hnízdí, jsou už dávno pryč a toto opožděné hejno špačků  přelétá ze severských zemí. Občas si někde odpočinou, 
ale přesto  je  ještě čeká dlouhá cesta na jih Evropy. 



Tak toto jsou moje další podzimní pozorování.
Přeji vám krásné a pohodové podzimní dny 
a hodně štěstí při pořizování snímků do výzvy.

34 komentářů:

  1. Jaruško,tak zblízka krásné záběry ptactva se jen tak každému fotografovat nevydaří .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc děkuji. Mám ptáčky před okny jak na dlani, jen musím být připravená je nafotit. Někdy to nestihnu a uletí. Děkuji a přeji Ti krásné dny ve zdraví.

      Vymazat
  2. Krásné záběry líbí se mi moc.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaruško, to jsou úžasné záběry. Ty snad bydlíš v lese:-). Moje pozorování se momentálně omezilo jen na pozorování z okna. Navštívil mě nějaký potvor a nechce se mě pustit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jari nejsme v lese, ale v sousedních zahradách jsou vysoké stromy, které nám lezou až do oken. Proto mám ptáčky hned na dosah. Jen na čtení v obýváku si musíme i ve dne svítit, protože máme tmu. Přeji Ti brzké uzdravení. teď je toho docela hodně. a počasí tomu nahrává. Měj se hezky a brzy se uzdrav.

      Vymazat
  4. Jaruško, to je opět parádní podívaná, super fotky ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni moc děkuji a přeji Ti krásné dny ve zdraví.

      Vymazat
  5. Jaruško zdravím a přeji příjemný nový týden...opět nádherné fotečky...opět jsem se pokochala,děkuji ti...

    OdpovědětVymazat
  6. Jaruško,to jsou super fotky.To se každému nepodaří,nebo nemá tu možnost v paneláku.Ráda jsem se pokochala tvými krásnými fotkami.Přeji mnoho dalších pěkných fotografických záběrů ....

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem se lekla,že je další výzva.Já přidám asi koncem týdne,nějak nestihám fotky zpracovávat.Dnes jsem taky fotila ptáčky a nemohla jsem si vzpomenout na pěnkavu.Ta byla na krmítku pořád.
    Moc hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, děkuji. Mně pěnkavy na krmítko vůbec nepřilétají. Sbírají většinou dole na zemi, co ostatní vyhází nebo na stromech to, co tam popadá sýkorkám. Za to zvonci loni vůbec nebyli, ale letos jich přilétá celé hejno. Ještě jsem tu neviděla stehliky. Ti jsou asi ještě v lesích a na loukách, v křovinách, jde jsou bobule. Dnes hejno špačků při přeletu na jih. Je to paráda je pozorovat. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  8. Járo, tvoje super parketa, pípáci. Tady se pokaždé kochám, takové fotky se jen tak každému nepodaří 🐤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi moc děkuji. Dnes dost foukal vítr a tak se špatně fotilo. I tak se mi pár snímků "povedlo". Překvapivě tu dnes ještě přelétalo hejno špačků, opozdilců ze severských zemí. Přeji Ti příjemné dny a měj se moc hezky.

      Vymazat
  9. Milá Járo, to je plejáda opeřenců, tolik krásných druhů a jak je dokážeš nafotit. U nás se po rekonstrukci balkonu vytratili a dokud nezačneme v zimě krmit, tak se tu ani neobjeví.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko moc děkuji. Dnes jsem je pozorovala, jak se střídají a ve kterou dobu přilétají. Tak že vím, kdy se jich objeví nejvíc. Příjemný večer a děkuji za vše.

      Vymazat
  10. Lezarts

    Nádherně jsi ty opeřené krasavce nafotila!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko moc děkuji a přeji ti krásný večer a příjemné dny.

      Vymazat
  11. Járo, nemám slov. je to nádhera! Sice mám na zahradě taky dost ptactva, vidím tam z kuchyňského okna, ale na focení jsou přece jen daleko. Děkuji za úžasnou podívanou a přeji krásný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji. Já jsem už dala na parapet krmítko a hned se jich tu objevilo plno a tak mi dělají radost, a také to musím denně uklízet. Ale nevadí. Měj se moc krásně.

      Vymazat
  12. Ty jsi prostě lovec beze zbraní ! Parádní fotky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné fotky ptáků Jaruško ♥ tak to se mi nafotit nepovede, jak mi na dvorek přiletí pták, tak naše Ela se může zbláznit a ptáci uletí , no uvidím ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Květuško. Ač z oken koukáme na nádraží, tak před okny máme stromy plné ptáčků.

      Vymazat
  14. Jaruško, tvé fotky ptáků vždycky obdivuji. Umíš je nafotit nádherně a neopakovatelně, to umí málokdo. Díky za další podnět k rannímu kochání. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  15. Jaruš zdravím, také já žasnu nad Tvými fotkami s ptáčky, úžasné*******************

    OdpovědětVymazat
  16. Jaruš, to je ono, podzim to nejsou jen barevné listy stromů, ale dá se to vyjádřit i jinak, jak tady vidím. U nás je minimum ptactva, tak obdivuji to druhové zastoupení a množství opeřenců a jsem ráda, že aspoň někde jsou. Výborně nafoceno ☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dala pro barevný podzim každému volnost, co uvidí, vymyslí, vytvoří. Proto Barevný podzim...a mohly tam být klidně fotky vyzdobeného domu, aranžmá, cokoliv.

      Vymazat
  17. Krásné fotky, moc se mi líbí hejno špačků ♥♥ Už jsem rozvěsila na strom lojové koule, ale ptáčci zatím nezobají :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.