POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

19 března, 2022

Volání jara trochu jinak

Čas jarní rovnodennosti vychází na 20. března 2022 na 16:33 hod. Vzácná chvíle rovnováhy je navíc Světovým dnem štěstí a proto si ho nenechte nikým zkazit.

Přivítáme první jarní den. Máme sice slunečné dny, ale u nás s inverzí a studeným severním větrem. Na časté proměny počasí se ještě musíme připravit a tak zimní bundy, boty i čepice ještě zůstávají v pohotovosti. To nám však nebrání vyrazit si do přírody. Kdo má doma pejska tak s ním stejně musí. Já pejska nemám a tak se chodím "venčit" sama, pokud se mi nepodaří vytáhnout do chladného dne - manžela.

Při procházkách probouzející se přírodou i když stále ještě zbarvenou do hnědých odstínů, se snažím fotit i proměny počasí a první jarní květy, které vždy potěší oko, ale zároveň vzbuzují obdiv k tomu, jak se v tom chladu dokážou provrtat studenou zeminou, vyrašit lístky a dokonce vykvést, odolat padajícímu sněhu, prudkému dešti či naopak suchu.