POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

28 března, 2023

Zima se jen tak nevzdává...

 27. březen 2023

O víkendu jsem si užívala procházek v přírodě a nachodila přes dvacet kilometrů.

 Bylo krásně teplo a i když jsem při víkendových procházkách v sobotu i v neděli zmokla.  V neděli se mraky pořád točily okolo a najednou začalo vydatně pršet a to vydrželo  po celou moji cestu domů a pokračovalo to dál do noci. V noci  se ochladilo a déšť přešel  ve sněžení...Jen že my tady na severu se nevzdáváme, sněhu se nebojíme a tak jsem ráno vyrazila do luk nafotit loučení se zimou a doufám, že i se sněhem...

Fotky ze sobotní a nedělní procházky přidám později. Tyto jsou z pondělního rána, tedy aktuální a i když vám některým už zima leze na nervy, já to přijímám s tím, že jaro už je takové.  Je potřeba se smířit s tím, že je občas teplo a pak zase sněží. 

Pomalu bude končit měsíc březen, přijde duben a to aprílové počasí je v těchto měsících celkem běžné. Větru,  dešti, ani sněhu neporučíme. Příroda to řeší po svém a my se  musíme přizpůsobit.

 Tak se smiřme s počasím jaké je, berme to s humorem a užívejme si jarních dní při procházkách v přírodě nebo doma v teple.

Ranní pohled z okna...Sluníčko a sněhová nadílka. Rozhodnutí je jasné: Jdu ven!



Vrba tu tíhu neunesla a zatarasila cestičku kolem Hráze






Lužické hory. 
Vždy krásné a majestátné i když to nejsou velehory, mám je ráda.

Tuto krásu nelze nemilovat...Sníh přikryl poupata a ochrání je před mrazem.
Cestička ve sněhu loukou. Tady kdysi byla mez. Stopy ve sněhu jsou po někom,
 kdo tu byl se svým psím kamarádem. Obdivuji stopy ve sněhu, cestičku v krajině.





























Vím, že mnohé z vás raději prohlížíte města a dění v nich. Velké domy, jejich bohatou výzdobu, obchody, máte rádi ten  ruch města. 

Já se naopak  dobře cítím v přírodě. 
Dodává mi energii a sílu, "vyčistím si hlavu"  od negativních myšlenek 
 a starostí, mám tu pocit štěstí, až někdy duše radostí poskočí nad tou krásou.
Vím, že je fotek hodně, ale nějak jsem se jich nechtěla vzdát.
 Chci si teď užít každý den, dokud ještě můžu...

34 komentářů:

  1. Jaruško, obdivuji tvoji nezdolnost, tvoji sílu sebrat se v každém počasí a jít - příroda dělá, co umí a je to tak dobře, i tohle je normální koncem března, jak se můžeme na tvých skvělých fotkách přesvědčit - má to grády a je to v pořádku! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko moc a moc Ti děkuji za krásná slova, která opravdu vždy potěší. Přeji Ti příjemný den.

      Vymazat
  2. Jaruško, máš zaděláno na 100 jarních kilometrů. Jsi skvělá, nevím jestli bych se na takovou cestu vydala, ale procházka to určitě byla skvělá. U vás je zima jako v zimě 😀😁😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi. já už je mám splněné dávno. Od ledna už mám nachozeno 334 km, z toho v březnu 118 km a do konce měsíce jistě ještě další přibydou. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  3. Jaruško, nádherné fotky jsi pořídila na své procházce. 👍👍👍 Máš můj hluboký obdiv, že vyrážíš za jakéhokoliv počasí a v kteroukoliv denní dobu. A my se pak v teplíčku můžeme pokochat krásnými obrázky.
    U nás bylo bílo včera i dnes po ránu. Jsme na jednom z nejvýše položených míst Prahy. Včera jsem musela mezi "vysoké domy", protože jsem vezla foťák do opravy. Uspěla jsem až ve třetí opravně. První nebudila důvěru, v druhé Panasonic neopravují. Nazvala bych to "tour de sevice", aneb z Prahy 2 přes Prahu 3 až na Prahu 4. Počasí se měnilo, fučel ledový a nepříjemný vítr. Měla jsem štěstí v tom, že chumelilo když jsem byla v tramvajích a pak při návratu domů. Při chůzi venku svítilo sluníčko.
    Bláznivé počasí asi hned tak neskončí, podle předpovědi by se mělo oteplit a začátkem příštího týdne se opět vrátí mráz.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já také s foťákem jezdím, ale až do Ústí nad Labem, kde si nechávám vyčistit snímač alespoň jednou ročně. Musím se tam vždycky objednat a buď mi to udělají během dne nebo do dne druhého, tak si pak další den pro něj zase jedu. Děkuji za komentář a přeji TI krásné jarní dny.

      Vymazat
  4. Teda Jaruško, obdivuji tě. ještě ti to šlape. Fotky jsi pořídila nádherné. Že napadlo trochu sněhu je asi v březnu normální. Jen u nás se nyní prohání Apríl. Hned sněží a hned svítí sluníčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško u nás je dnes celý den zima. Nejvíce byly +2°C a foukal hodně ledový vítr a protože teď nesmím nastydnout, protože mě čekají předoperační vyšetření a po Velikonocích operace, tak nesmím teď nastydnout, aby se operace nemusela oddalovat. Děkuji za milý komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  5. Krásná procházka, když je teplá bunda, čepice a dobré boty, není co řešit. Příroda má své kouzlo se sněhem. Také ráda chodím osamělou přírodou, ale někdy mám pocit to ticho něčím proložit. Pohodové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Je potřeba se pořádně obléknout a dá se jít za každého počasí. Jen dnešní vítr mě od procházky odradil, ale kdybych se teď nemusela chránit před nachlazením, tak bych stejně vyrazila ven. Ale teď musím být opatrná aspoň nějaký čas...Moc děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  6. Zasněžená příroda má své kouzlo i když už si všichni přejeme jaro.Ale v březnu to není nic zvláštního,hlavně ať to neudělá škody na přírodě a rozkvetlých stromech.Nafotila jsi moc hezké fotky,tak ať se daří i dále,opatruj se....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi moc děkuji a přeji Ti příjemné jarní dny a snad se toho teplíčka také dočkáme.

      Vymazat
  7. Anonymní28/3/23 21:16

    Lezarts

    Je výhoda mít přírodu hned za prahem bydlení. Óda na přírodu s vrtochy rodícího jara se Ti Járo, moc povedla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko moc děkuji. Jen se mi ta místa na focení stále více vzdalují, protože se všude kolem nás staví hodně nových domů a musím to celé obcházet. Navíc v tomto počasí jsou i mokřadní louky docela moc mokré a cestičky rozryté od divočáků, tak to mám stále dál... ale nevadí...Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  8. Zimní krása, kterou mám ráda ale já už chci Jaruško jaro hihi... dnes jsme měli ráno mráz opravdu je chladno. Děkuji za tu krásu opatruj se a díky i za milé komentáře.🙏🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko u nás je také už dva dny nepříjemně chladno a pocitovou teplotu ještě snižuje vítr. Měj se moc hezky a opatruj se.

      Vymazat
  9. Jaruško, k nám se včera také vrátila zima. Moc hezké fotky. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, u nás je to podobné, ale sníh už zase roztává a zůstává je tam, kam se sluníčko nedostane. Měj se moc krásně a děkuji za komentář.

      Vymazat
  10. Jaru, já mám ráda obojí! Obdivuji architekturu, mám ráda lidi, ale pak přijde chvíle, kdy jsem nadšená, že vidím jen krajinu a nepotkám ani živáčka. Ta rovnováha je prostě nutnost.
    Děkuji za krásné fotky a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já už mám raději hlavně ta klidná místa. Celý život jsem měla náročnou práci a s lidmi. Jsem ráda, že už na mě přes přepážku nikdo neřve a ten klid v přírodě si opravu užívám. Davy lidí už dávno nemusím a ruch měst už také ne. Měj se moc pěkně a užívej si jarních dní.

      Vymazat
  11. Anonymní29/3/23 07:07

    Vija
    Jaru, mám ráda tvé fotky, přírodu, mám ráda klid a ticho lesa, polí. To je výhoda být na konci kdysi vsi. Mít možnost jen tak si vyjít. Obdivuji tvé procházky, tvou chuť vyrazit kdykoli. Měj hezké dny. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, pro mě je to "dobíjení baterek", čerpání energie. Teď mě čeká náročnější období a uvidím, kdy se pak na takové procházky dostanu. Děkuji a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  12. Jelikož jsme v Podkrkonoší, tak vím, že březen je měsíc, kdy začíná jaro, ale počasí laškuje, takže ani nejsem ze změny počasí překvapená, jen si říkám, že už to být nemuselo :-) .
    Já taky ráda chodím v přírodě, to si člověk krásně vyčistí hlavu.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani máš naprostou pravdu. Ta pohoda v přírodě,. ptáci už mají námluvy a staví hnízda. to je to. co mě stále více táhne ven. Zaposlouchat se do ptačího zpěvu šumění větví stromů, na kterých už raší poupata. Miluji toto roční období, kdy se vše probouzí, snad ze všech nejvíc. Ona ten déšť i sníh příroda vlastně potřebuje. Děkuji za milý komentář. Měj se moc krásně přeji Ti krásné dny ve zdraví.

      Vymazat
  13. Nádherné fotky Jaruško. Paní zima nechce opustit svoje království je to potvora hihihi. prima den ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, je to takové střídání počasí, ale sníh mě zase tak moc nepřekvapí. Říkalo se, že jarní sníh je nejlepší hnojivo. Já to prostě beru, jak to je...Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  14. Jaruško, fotky máš krásné a není důvod to množství na svém blogu omezovat. Já se ráda podívám, i když bych v tomto počasí šla raději do muzea. Ovšem 20 km za víkend, tak Ti řeknu, že jsi na tom velmi dobře. Tohle, myslím, zvládne málo lidí. A v tomto počasí. Přeji Ti tu kondici a hlavně zdraví i do dalších dní. Dnes je u nás slunečno. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji za milý komentář. Chůze mě drží ve slušné kondici. Jen mě po Velikonocích čeká pár náročných dní a tak uvidím, jak rychle se z toho "vyhrabu". Věřím, že dobře a že se brzy do přírody zase vrátím. Měj se moc pěkně a opatruj se.

      Vymazat
  15. Opravdu, včera to vypadalo, jako kdybychom se vrátili do mrazivého ledna. Naštěstí (alespoň u nás) sníh velmi rychle zmizel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miloši, děkuji za komentář. Tady na severu jsou taková sněhová překvapení častým jevem mnohdy až do května. Děkuji a přeji Ti krásné jarní dny.

      Vymazat
  16. Ty zasněžené krajinky jsou také nádherné ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Na jaro se moc těším, ale zasněžená krajina ta má své kouzlo ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.