POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

24 ledna, 2024

Těším se na jaro

Deštivé a větrné počasí nás uzavřelo doma. 
Koukám z oken bytu a  pozoruji,
 jak se na obloze střídají černé mraky se světlejšími, 
někdy se mezi nimi objeví kousek modré.
 Vítr jako by chtěl dohnat něco, co mu uteklo a tak ohýbá koruny stromů a my pozorujeme, jak z dubu pomalu odlétají poslední hnědé listy, 
které tam od podzimu ještě zůstaly. 
Občas na krmítko přiletí hýl nebo sýkorka, sezobne zrníčko 
 a rychle odletí schovat se někam do větví stromů,
 kde je to pro vyzobání semínka ze slupky mnohem bezpečnější. 
Sníh díky prudkým dešťům rychle taje, objevují se velké louže a
tmavá místa na loukách, kde brzy začne rašit čerstvá tráva.. 

Prohlížím si  fotografie z minulých let a těším se na jaro, 
až se ptáci rozezpívají a objeví se první jarní květy.
*****
Dnes také vzpomínám na maminku, na její 112. výročí narození.
Zapaluji svíčku a vzpomínám...
*****
 Tolik  už potřebuji načerpat energii z přírody a v tomto období
 si to uvědomuji stále víc. Jen to chce trpělivost a určitě se dočkám.
Jen že nás ještě čeká měsíc únor, 
který také umí ještě pěkně potrápit přívalem sněhu i mrazem. 
Doufám, že se  do té doby vyřeší i manželova nemoc 
buď operací nebo jiným způsobem léčby. 
Přece jen kvůli nemoci dost zeslábl a v našich letech už se síly hůř dohání...

Tak že doufám, že se v únoru vše vyřeší
 a na jaro a teplíčko se už opravdu těším. 

Přeji všem krásné a pohodové dny.

40 komentářů:

  1. To počasí je opravdu hrozné. U nás fučí vítr, všude bláto, ani do lesa na procházku jít nemůžu. Také se těším na jaro a hlavně na sluníčko, načerpat trochu energie. Vybrala jsi krásné kvítí. Pohodové dny přeje a zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večernice, zdravím. U nás dnes foukalo fakt hrozně. Šli jsme do města pro chleba a měli jsme problém přejít most u nádraží. Tam to extra profukovalo...Ale teď se to pomalu zklidňuje. Přeji ti krásné dny a děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. Jaruško, já to řeším častým pobytem pod dekou s knížkou a taky jsem začala číst Honzíkovi půjčenou knížku 20 tisíc mil pod mořem a jak se chytil drápkem - už si ji vzal domů a je zvědavý, jak to bude dál - asi mu rodiče budou muset denně číst. Tím mi ta zima rychleji uteče.
    Máš hezké dečky, jsi šikulka a kvítka skromná a krásná. Dnes jsem si dala čistý ubrus a pouklízela vše, co ještě připomínalo Vánoce.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, já zase prohlížím Špalíčky výletů a koukám, kam bychom se mohli podívat, ale nějaké cestování je zatím v nedohlednu. Knížek na čtení tu mám plno, ale zjistila jsem že začnu číst, ale za chvíli nevím co čtu. Nějak se na čtení nedokážu soustředit. Přeji Ti moc hezký večer a děkuji za komentář.

      Vymazat
  3. Ahoj Jarunko, taky se těším na jaro tahle zima mě ubijí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  4. Jaruško přeju hodně zdraví manželovi a Tobě taky samozřejmě. I já čerpám z přírody, nejlíp mě je v lese... Dečky na fotografiích jsi určitě uháčkovala, jsi šikovná a ta luční kytice je podle mého gusta. Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji hlavně za přání zdravíčka.. Uvidíme v únoru. To snad pak budeme moudřejší. Zatím to musíme vydržet tak, jak to je...Do přírody už bych moc potřebovala, byť jen na hodinku, dvě... Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  5. Přeji hlavně zdraví vám všem. Snad se jara brzy dočkáme. U nás fouká ze všech stran.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi moc děkuji za přání. Na jaro se opravdu těším. Přeji ti krásné a pohodové dny.

      Vymazat
  6. Jaruško, moc krásně napsané. Zasnila jsem se. Moc vám přeji, aby ten únor byl opravdu tím měsícem, který vše vyřeší a zase se budete těšit z tepla a pěkných procházek přírodou. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško moc děkuji. Musíme doufat a věřit.. .Také přeji Tobě i celé rodině hlavně hodně zdraví, pohodové a klidné dny.

      Vymazat
  7. Jaro, v Praze bylo dneska už skoro předjarní teplo, jen ten vítr byl hrozně nepříjemný. Držím palce, ať se manželova nemoc vyřeší. My jsme v trochu podobné situaci - manžel má problémy s kyčlí, což nám hatí plánované výlety (o víkendu jsme ušli asi 4 km a bylo vidět, že toho má tak akorát) a vůbec se nám trochu bortí plány...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, ono s přibývajícím věkem prostě těch sil ubývá. Manžel hodně zhubnul kvůli nemoci a také má problémy s dýcháním a tak už také na dlouhé túry chodit nebude a už loni všude hledal lavičky a já běhala sama po okolí navštíveného místa a fotila...Přeji vám také hůavně to zdravíčko a hodně sil.

      Vymazat
  8. Jaruško, i já se těším na jaro. Ten vítr je hroznej, ani Sára nechodí ve větru ven. Držím palce, ať vše dobře dopadne. Měj klidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc děkuji. U nás tedy foikalo fakt hodně. Teď se to konečně začalo uklidňovat. Přeji ti krásné dny ve zdraví.

      Vymazat
  9. Anonymní25/1/24 10:43

    Lezarts
    Myslím, že jsi to očekávání jara popsala přesně, jak to cítí většina z nás!
    Tady také fouká, jak na vrcholku hor, ale už mi začínají kvést sněženky.
    Doufám, že se najde ta správné cesta k uzdraven a také čas si pak užít toulání jarní přírodouí!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatkao moc děkuji za milý komentář a přeji Ti krásné dny ve zdraví.

      Vymazat
  10. Na to jaro se asi těšíme všichni,děláme si naději, že načerpáme novou sílu,přeji všem aby to tak bylo a mohli se radovat z jarního sluníčka. 😊

    OdpovědětVymazat
  11. U nás moc nefouká. Ale střídá se na nebi šeď s modrou. Sníh už téměř zmizel. Sem tam leží hromádky, které zmizí coby dup. Taky se už těším na jaro. V únoru já už začínám ve vzduchu cítit jaro. Moc vám přeji, aby se manželův zdravotní stav zlepšil.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc děkuji za milý komentář. U nás už je po sněhu, ale on ještě není konec zimy a tak jistě ještě napadne. Přeji ti krásné a pohodové dny ve zdraví.

      Vymazat
  12. Jaruško, také se těším na jaro.Kytice jsou nádherné i ty dečky.Hezký den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško moc děkuji a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  13. Jaruš, já se také těším na jaro a tu zimu tak nějak "přežívám". Ale kdysi to bylo jiné. Nejhorší je, když sníh pomalu taje a na chodnících ve městě místy zůstává ledovka, na to je třeba dávat pozor. Únor bílý - pole sílí, ale na našich polích se toho už moc nepěstuje, asi jen v určitých oblastech, tak uvidíme, co to dá. Máš hezké fotografie a hlavně se mi líbí dečky. Jako v kroužku dovedných rukou. 😉
    Manželovi přeji zlepšení zdravotního stavu a správně jsi začala - člověk si má dělat radost z maličkostí. Přeji klidné a lepší dny. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc děkuji. Snad se jeho zdravotní stav v polovině února vyřeší. Máme těch zdravotních problémů v rodině víc a to mě hodně vyčerpává. Musíme věřit, že se vše srovná a vrátí do normálních kolejí. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny hlavně ve zdraví.

      Vymazat
  14. Taky už bych potřebovala aby se dalo alespoň venku sedět ale spíš už dělat na zahradě. Když je člověk pořád celé odpoledne doma je to na hlavu. Navíc zahrada čvachtá takže ani to co bych mohla dělat se dělat prostě nedá....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, moc děkuji za komentář. Přeji ti, aby ses na zahradu brzy dostala. Tam je přece jen tepleji, než tady v kopcích. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  15. Milá Járo! Neprožíváš právě teď úplně nejlepší období...
    Ze srdce přeji tvému muži brzké uzdravení!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji za podporu. Ono těch zdravotních problémů je bohužel v rodině víc a tak doufám, že se vše co nejdříve vyřeší. Přeji Tobě i celé rodině hlavně hodně zdraví a posílám pohlazení Aaronkovi.

      Vymazat
  16. Járo, na jaro se těšíme určitě už všichni. Doma si ho přivolávám hyacintama, už jsem viděla i svazky tulipánů, tak určitě nějaké koupím. Kytice lučních květů je nádherná, už se těším, až si nějakou zase naškubu. Držím palce, ať se manželovi zlepší zdraví, měj se hezky, pá 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi moc děkuji za podporu. Já se v létě ráda procházím loukami a pokaždé si nějakou takovou kytici přinesu, protože na záhonku před domem chci, aby mi to kvetlo pořád a je mi líto ty květy s trhat do vázy...Přeji Ti krásné a pohodové dny.

      Vymazat
  17. Ahojky Jaruško, pěkné fotečky i dečky⚛ ღ ♥ hodně zdravíčka manželovi i Tobě. Určitě s jarem přijde energie. Hezký víkend ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Jaruško moc hezké počteníčko, doplněné jarem, také se těším na jaro a teplé počasí. U nás je dnes teplo a svítí sluníčko, včera foukal hnusný vítr a nám opět nešla elektrika ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško moc děkuji. Také jsme mívali takové problémy s elektrikou. Ale v posledních dvou letech tu z ČEZu distribuce vyměnili všechny sloupy a natahovali nové dráty, vyřezali a pokáceli všechny stromy, které by mohly poškodit vedení. Tuto zimu jsme poprvé neměli problémy. Jinak jsme dříve při deštích a větším větru jsme také byli pořád bez proudu. Doufám, že to u vás také dají do pořáku. Přeji Ti pohodové dny.

      Vymazat
  19. Jaruško na jaro se těšíme asi všichni, držím palce aby vše dobře dopadlo, opatrujte se ♥

    OdpovědětVymazat
  20. 🌞Jarunko také se už těším na to jaro já tu zimu nemusím ale to u nás pod horama je vždy toho sněhu déle ale ještě určitě napadne opatruj se..🌞Ta kytička a ta krásna dečka hačkovana 🌞

    OdpovědětVymazat
  21. Máš to moc krásné Járo i pěkné psaní o jaru však se už těším také. Přeji hlavně zdravíčko Tobě i manželovi♥ Opatruj se krásné dny přeji.🌹😘❣️ (◕‿◕)

    OdpovědětVymazat
  22. Jaruško krásné povídání, dečky obdivuji, kytičky potěšily. Jsi šikulka a držím palce k brzkému uzdravení manžela. ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.