POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

26 srpna, 2021

Karlovy Vary.

 18. srpna 2021

Výlet č. 18

Do Karlových Varů jsme si naplánovali výlet jako první, protože se tam chystal Mezinárodní filmový festival, který začínal 20. srpna. Na cestu jsme se vydali autobusem, aby si syn Pavel odpočinul od řízení auta a také aby si mohl po obědě dát pivo, případně mohl ochutnat "13. pramen ". Počasí nám zrovna moc nepřálo. Obloha  se zatáhla, bylo poměrně chladno a ani dešťové přeháňky na sebe nenechaly dlouho čekat.


Před muzeem Becherovky.
Města moc ráda nefotím, ale tady mě zaujaly spousty nádherných domů. Známá mě upozorňovala na spoustu ruských nápisů i rusky hovořících turistů,
 ale zatím jsme žádné neviděli. Ani nápisy v ruštině, 
nepotkali jsme ani rusky mluvící turisty. Ostatně já si lidí moc nevšímám, 
tak že koho potkám, je mi celkem jedno.

Říčka Teplá
Vše se tu připravovalo na Mezinárodní filmový festival.

Obdivovali jsme nádherné zdobené balkóny na domech. 
Manžel, bývalý kovář, ocenil nádherné kovářské práce.

Tady jsme ochutnávali první dva léčivé prameny. Voda nám docela chutnala.




Nejdříve jsem ochutnala já, 
 až pak mě v ochutnávání léčivých pramenů následovali 
i moji dva průvodci.
Je to hezké město. Líbí se mi tu i když je tu dost lidí.
Začalo pršet, tak jsme pospíchali, abychom se schovali pod kolonádu.






Ochutnávali jsme další prameny. Chutnaly nám všechny. 
Mají trochu železitou chuť, ale to nám nevadí. Mně osobně chutnají všechny teplé i studené. U některých máme na výběr. Jsou u nich dva kohoutky. Jeden s teplou minerálkou, druhý se studenou.

Výtahem ve věži jsme vyjeli nahoru.
Pohled shora.





Obdivovala jsem strop v jedné z kopulí  Zámeckých lázní



Ta architektura lázní je obdivuhodná.

Znovu začalo pršet a tak jsme tu přečkali další dešťovou přeháňku.




Konečně přestalo pršet a my jsme se vydali dál.
Je tu krásně.
Horký pramen vytéká do říčky Teplá a minerály tu vytváří zajímavé barevné útvary.


Sluneční hodiny
Kostel sv. Máří Magdalény
Do kostela jsem nahlédla, ale nefotila tam. Bylo tam hodně věřících
 a nechtěla jsem je rušit v modlitbách cvakáním závěrky fotoaparátu.
Vydali jsme se na cestu k rozhledně Diana. Vede tam lanovka.
Plánovali jsme cestu vyhlídkami. Bohužel se obloha zatáhla a znovu začalo pršet, tak že jsme cestu nahoru vzdali.
Vřídlo. Budova. kde je jeho původní místo se stále opravuje.





Hotel Elefant, proto ten zlatý slon.
Karlovarské městské divadlo
Hotel Pupp. 
Socha před hotelem Pupp

Obrovský areál patří k hotelu Pupp.





Přeháňky se střídaly jedna za druhou.
Malováno na zeď...vypadá to jako živé.







Další přeháňku jsem přečkali v "Jan Becher" muzeu u dobré kávy 
a samozřejmě si dali ten "Třináctý pramen" - Becherovku.






Odtud už jsme šli zpět na autobusové nádraží. Škoda, že nám počasí nepřálo na delší prohlídku. Mrzely nás vyhlídky, které jsme kvůli dešti nemohli navštívit. Ale už jsme byli promoklí a docela prochladlí
 a další procházky deštivým i když krásným městem, jsme vzdali. 
Mohli bychom sem zavítat ještě další den, ale všude se připravovala pódia na Mezinárodní filmový festival a lidí ve městě přibývalo. 
Tak snad někdy příště! 
Další den jsme měli v plánu městečko a hrad Loket.

26 komentářů:

  1. To jsou parádní fotky, Jaruš! Zvětšila jsem si je a prohlížela postupně, jsou to prostě Vary, tam by se mi líbilo. Je pravda, že ne v době MFF, nemusím vidět herce a být v davu. Škoda toho deště, ale ani letní třicítky nejsou ideální. Tohle byla pastva pro oči, dík za tuto možnost. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc děkuji. My jsme v podstatě byli jen v té lázeňské části. Město je veliké a za jeden den se tam toho moc stihnout nedá a když prší...Já také na ty herce zvědavá nejsem, ale už se tam valily davy lidí. Byli jsme rádi, že jsme tam byli ještě před vypuknutím MFF. Zatím se tam vše připravovalo. I tak jsme potkávali plno lidí připravených na přespání venku.

      Vymazat
  2. Karlovy Vary jsou krásné město. Koncem září se tam chystáme s manželem na krátký welnes pobyt a už se těším. Doba, kdy byli Rusové na každém rohu a ruština Varům vládla je prý pryč. Kamarádky maminka tam žije, takže to mám přímo od zdroje. Jarko, měj se krásně a díky za nádherné fotečky 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, je to pravda. My jsme tam žádné převládající ruské nápisy neviděli, jak mě varovala dcera od sousedů. Naopak nám se tam moc líbilo i když nám většina času propršela. Prameny jsme ochutnali všechny a prošli si, co bylo možné stihnout. Město je veliké a chtělo by to delší dobu, protože je tam mnoho zajímavých míst k návštěvám. Je tam opravdu krásně. Děkuji Ti za komentář

      Vymazat
  3. Karlovy Vary je krásné město, fotky se mi moc líbí, nejvíce ta u Becherovky :D Moc pěkný výlet jste měli :)

    OdpovědětVymazat
  4. Karlovy Vary jsem kdysi hodně znala.Vozili jsme tam Katku každý rok do lázní a vždy se na dva dny ubytovali.Studovala tam taky čtyři roky moje sestra nástavbu na gympl a tam jsem tam za ni taky jezdili.Docela ráda bych se tam taky ještě podívala.
    Je to krásné město.
    Jaru,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já jsem tam byla poprvé a dopředu byl zrazovaná od sousedky, která tvrdila že už do Karlových Varů prý nikdy!!! No a na rozdíl od ní, mně se tam moc líbilo a nebýt toho deště, tak jsme tam zůstali mnohem déle, protože to odtamtud do Chodova jezdí každou chvíli. Ale déšť a chladno a mokré oblečení nás donutilo jet zpět do penzionu. Třeba se tam ještě podíváme a budeme mít větší štěstí na počasí. Děkuji Ti a přeji Ti příjemné dny.

      Vymazat
  5. Ahoj Jaru,
    krásné Vary, moje rodné město :-) je moc dobře, že jste se nenechali odradit a do Varů jeli.Velká škoda, že vám tolik pršelo. Při pohledu na Tvé fotografie mi plesá srdíčko. Děkuji, měj se fajně, Jaru...♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aličko, já většinou na řeči nedám a chci mít vlastní názor. V Karlových Varech se mi moc líbilo a s ruštinou jsme se tam setkali jen asi na dvou nápisech, tak že to není tak hrozné, jak to dcera sousedky viděla. Možná, když tam byli před lety, tak to bylo docela jiné, ale teď je to tam moc pěkné. A až přejde festivalové předvádění a vše se vrátí do původního rytmu, tak to tam určitě bude moc fajn. Ráda bych se tam ještě podívala a třeba se mi to ještě splní. Chtěla bych navštívit hlavně ty vyhlídky, ale i město mimo lázeňskou část, kde je jistě také moc hezky.

      Vymazat
  6. Jaruško, děkuji za reportáž z Varů. nebyla jsem v nich už spoustu let, docela bych si takový výlet dopřála. Škoda, že vám pršelo...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko děkuji moc. Já jsem tam byla poprvé a líbí se mi ta architektura města, nádherné, přímo výstavní domy, parky. kolonády., řeka Teplá, prameny, vše hodnotím jen pozitivně.

      Vymazat
  7. Reportáž z Karlových Varů jsem si moc užila. Jsou krásné a určitě stojí za návštěvu.
    Můj muž tam byl na vojně a celé roky mi sliboval, že mě tam vezme. Trvalo to roky, ale v červenci 2011 jsme se tam podívali. Bylo to v době konání filmového festivalu a byly tam davy lidí. Krásný pohled na Vary je krásný i z výšky, škoda, že vám to počasí překazilo.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko moc děkuji. Mně se tam moc líbilo. Je to výstavní město. Škoda, že nahoru jsme se nedostali kvůli dešti. Tam by se nebylo kam schovat a v lese "prší dvakrát" a deštníky by to stejně nezachránily. Nevadí, tak snad příště. teď už bychom věděli, kam jít.

      Vymazat
  8. I když vám počasí až tak moc nepřálo, nafotila jsi krásné fotky. Nikdy jsem v Karlových Varech nebyla, tak jsem si moc ráda fotky prohlížela.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani návštěva Karlových Varů stojí za to. také jsem tam byla poprvé a město mě nadchlo.

      Vymazat
  9. Karlových Varech jsem byla ale už je to přes 40 let byla jsem tam po operaci žlučníku bylo to v únoru tak jsem si užila venkovního bazénu jak plaveš a sněží na tebe je tom opravdu krásně ale to je doba už určitě je tam všechno jiné .Já to mám od nás moc daleko ale aspon jsi mi připomněla tu kolonádu a hotel Pupp a ta Becherovka nemá chybu v té velikosti moc děkuji za podívanou bezva víkend..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško moc děkuji. Moc se mi tam líbilo.

      Vymazat
  10. Karlovy Vary jsou nádherné. Byla jsem tam před léty. Skvělé fotky jsi pořídila. Ty malůvky na domě to je super. Také jsi ochutnala 13 pramen "BECHEROVKU" :-).M8m doma z minerálů vázičku z růžičkou to už je staré tak 50 let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být v Karlových Varech a neochutnat 13. pramen...to prostě nejde. V té pasáži jsme si po kávě samozřejmě becherovku dali. Proto jsme jeli autobusem, aby si mohl dát i syn...Děkuji a měj se pěkně.

      Vymazat
  11. I toto místo znám , moc hezké Jaru ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Jaruško,nechci se opakovat,ale nádherně jsi nám přiblížila Karlovi Vary.👍

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.