POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

13 listopadu, 2021

Cestou městem

 6. listopadu 2021

Poslední dny jsou u nás mlhavé, ale když jsme šli nejmladšímu vnukovi Filipovi popřát k 15. narozeninám, tak ještě sluníčko vykukovalo mezi mraky. Cestou na oslavu jsem pořídila pár fotografií z našeho města.

Jedna z nejhezčích vil ve  městě. Je tam pobočka VZP, Stomatologická ordinace,
pobočka ČSSZ.
 Podobná vila ještě stojí v Krásnolipské ulici, a je  v ní mateřská školka.

Park U Pošty
Kostel sv. Bartoloměje a Hasičská zbrojnice
Budova Speciální školy
Muzeum
U kadeřnictví kam chodím, je parkoviště a u něj sochy,
 jejichž autorem je otec kadeřnice.

Cestou z oslavy...
----
Ještě pár fotografií z posledních mlhavých dní.

K večeru se obloha vybrala, ale další den už jsme měli zase mlhu...



26 komentářů:

  1. Krásné fotečky, máte to tam Jaruško krásné. Ta vila je parádní a ta socha hřeben - nůžky se mi moc líbí ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Jaruško,nejdříve ze všeho Ti moc děkuji🌷 za hezké komentáře na mém blogu.U Tebe se opět kochám krásnými fotkami všeho druhu,jedna krásnější než druhá.Je vidět ,že procházky přírodou a focení je tvojí velkou láskou a to se moc odráží v Tvém pohledu přes objektiv👍👍👍Za vše Ti moc děkuji.Kdyby byli všichni jako Ty,byl by svět plný dobroty. Opatruj se v opět blbé covidové době 🍀🍀🍀Vše dobré 🍀🍀🍀Tobě i celé tvojí rodině přeje Alen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko moc děkuji. Jak ráda bych vyrazila do přírody, ale počasí je pošmourné a to se toho moc hezkého nafotit nedá. Měj se krásně a děkuji za komentář

      Vymazat
  3. Milá Járo, místama se ztrácím, ač Rbk znám, ale po těch letech...fotky jsou, jako pokaždé, moc pěkné.
    Tak vše nej vnukovi a ať to dáhne ve zdraví alespoň do 105.
    Filípek měla být moje dcera, ve Vdf se dost divili, že jsem přijela s modrou výbavičkou.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko to je cesta od hlavní křižovatky k poště, přes park proti bývalému Bytexu, dál Radniční ulicí, tam je to kadeřnictví a tam kousek od kruhového objezdu, už bydlí syn. Za přání Filípkovi moc děkuji a děkuji za milý komentář. Měj se odpočinkově a hlavně ať je ti lépe.

      Vymazat
  4. Jaruško tak to je krása těch barviček co tam je a já také popřeji vnukovi jenom to všechno krásné krásné narozeniny a ty se opatruj děkuji za tvé milé komentáře hezký víkend a zase něco nafot ,,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško děkuji i za Filípka. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  5. Připojuji se k přání Filipovi, to je asi deváťák, když se narodil v listopadu, tak ať si zvolí školu, která ho bude bavit a ať tam má i dobré kamarády. Ráda jsem trochu poznala i vaše město, vypadá to moc hezky. Speciální škola má tedy mohutnou budovu, že? Líbí se mi jak ten pán otec vyzdobil sochami to působiště, nůžky kdysi mívali ve znaku krejčí, ale on tam doplnil hřeben a hned je to jasné. A ještě jsem se ráda podívala na budovu muzea, to je moje a už jsem se dívala na jejich stránky. Děkuji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc děkuji i za Filipa. Ano, je v deváté třídě a přemýšlí kam na Gymnázium. Na konci osmé třídy měl samé jedničky. Je to vyloženě studijní typ a jeho nejoblíbenějšími předměty i zájmy jsou dějepis a zeměpis. ..Speciální škola byla dříve uváděná jako pomocná. Pan Leksa, který je autorem soch, také krásně maluje. Byli jsme na výstavě jeho obrazů. Do muzea se chystám. Je tam výstava černobílých fotografií Jiřího Stejskala, který je zdejším výborným fotografem a také spolupracuje s naším nejstarším synem Pepou, ohledně fotomateriálů, světel a focení. Měj se moc hezky Hani.

      Vymazat
    2. Jari, to je bezva. U 15letého kluka se už nefilípkuje, je to prostě Filip. A jak vidno - má "filipa"! Gymnázium bude pro něho dobrá volba, sama jsem to absolvovala a ty dva předměty - to je moje krevní skupina. Celý život moje nej, také jsem to studovala. Tak vašemu Filipovi držím palce, ale pevně věřím, že to klapne.
      V muzeu bych byla pečená vařená a jak vidím, ty máš v oblasti focení možnost se přiučit a zdokonalit. Tohle zase já nemám.
      Děkuji a měj se fajn. ☺
      Jo a taky musím pochválit ten kontrast - bílé písmo na černém pozadí, za nás, co máme s očima problémy, tleskám a děkuji. Také je důležitý výběr písma a u tebe, i když je písmo malé, má dobrý tvar, já osobně mám Verdanu. To jen na vysvětlení, proto já mám písmo největší a kontrast s pozadím. Kvůli očím.

      Vymazat
    3. Hani moc děkuji za pochvalu. Měj se moc hezky

      Vymazat
  6. Jaruško, krásná vila a ta socha s těmi nůžkami je obdivuhodná. Díky za reportáž z města. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc děkuji. To jsme jen prolétli. V našem městě je více míst vhodných na focení, ale to bych asi musela udělat jednou kruh jen městem a tomu se já dost vyhýbám. Mám raději přírodu.

      Vymazat
  7. Januško, ty vily jsou skutečně nádherné!
    Vnukovi přeji všechno nej a tobě parádní neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Ta budova je krásná,u nás jich taky pár je,ale jenom v té hezčí části města.Od náměstí k nám na konec města bych neměla,co fotit.
    Podzimní slunce mám ráda,je takové teplejší,co do barev,bohužel je ho v poslední době hodně málo.
    Jaru,měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu moc děkuji. Ty krásné vily byly většinou majetkem zdejších továrníků, kteří tu vlastnili většinou textilní továrny, kterých tu bylo opravdu hodně. Jen vilu na Pražské ulici nahoře vlastnil výrobce fotoaparátů Emil Birnbaum.

      Vymazat
  9. Jiřinko, moc ráda jsem se prošla po vašem městě. Vila je nádherná, moc se mi líbí kostel i budova speciální školy.
    Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  10. Vila je nádherná a i ostatní fotky jsou Jaruško moc pěkné ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásné fotečky, nůžky supééér**************

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkné fotky. Listopad jim dal krásné světlo. 🙂

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.