POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

19 listopadu, 2021

Výstava fotografií

18. listopadu 2021

 Konečně jsem si našla čas, abych se vydala  do muzea na výstavu černobílých fotografií zdejšího fotografa Jiřího Stejskala. Fotografie jsou umístěny podél schodiště, protože v místnostech, kde nejsou stálé expozice,  se připravuje  výstava betlémů, která bude slavnostně otevřena 27. listopadu v 11. hodin a budou tam i místní řezbáři předvádět svoji práci.  

Nejdříve tedy pár nahlédnutí na fotografie.

Omlouvám se za kvalitu.  Fotografie jsou umístěné za sklem a odráželo se v nich osvětlení . Navíc já mobilem fotit neumím.











Pak jsem ještě prošla expozice muzea, protože jsem tu delší čas nebyla. 

38 komentářů:

  1. Jaruško, výstava krásných fotografií se mi moc líbí.
    Měj pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko děkuji. No fotky jsou krásné od pana Stejskala. Ty stojí za prohlídku i velkou pochvalu. On je skutečný profesionál. Hlavně kvůli fotografiím jsem tam šla. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  2. Kaleidoskop podle Hanky:
    Jaruško, jsem moc ráda, že jsi zašla do Vašeho muzea. Už minulý měsíc jsem objevila jejich stránky a sleduji, co tam je. Velmi zajímavé výstavy nebo expozice, to je něco pro mne. Buďme rádi, že se ledy prolomily a už i v muzeu lze fotit, i když v tom našem velkém nedělali problémy nikdy. Jenže expozice se nedělají pro to, aby tam lidé v pohodě fotili, proto těch světel a odlesků je plno, s tím se musí počítat, já už několikrát i zhasla a udělala si pár snímků. Jsi výborný fotograf, proto jsi na sebe náročná, já to znám. Někdy si říkám - raději horší fotka, než žádná. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, byla jsem tam naposledy před třemi roky, kdy se křtila kniha Vojenská vzpora v Rumburku 1918. Přednášku vedl autor knihy pan Radek Andonov a nechala jsem si od něj knihu podepsat, abych ji pak s autorským podpisem mohla předat někomu z vnoučat. Samozřejmě že jsem si znovu prošla i další expozice. Nějak jsem si neuvědomila, jak ten čas tak letí. Prohlídka dalších expozic bude zveřejněna příště. Jen ty fotky z mobilu nejsou hezké. Neumím tam srovnat kompozici. Ve fotoaparátu koukám přes hledáček a to je něco úplně jiného. Měj se moc pěkně a opatruj se.

      Vymazat
  3. Jaruško, pěkné jsi zdokumentovala výstavu krásných fotografií.

    OdpovědětVymazat
  4. Járo, koukám, že pan fotograf vyfotil i ten Fukov, který jsem já předem vzdala, sama bych tam nešla a manžel by mě tak daleko nedoprovodil, to bych musela v létě vzít nějakou dobrou duši sebou. Krásné fotky - jeho i tvé. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, fotky se mi moc líbí a jsou tam všechna zajímavá místa ve výběžku. Na Fukově jsem také nebyla. Je to pro nás od veřejné dopravy dost daleko a vždy musíme myslet ještě na cestu zpět. Ona tam ani nevede turistická cesta. Ta vede jen k Fukovské bráně dál už je neznačená cesta. Ze Šluknova i Království je to pěšky docela daleko, to by manžel už nešel a já sama, když to tam neznám, bych se také bála jít.. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  5. Járo, mám ráda fotografické výstavy a tato je povedená. Fotky jsou nádherné, pan fotograf opravdu umí.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši děkuji. Vím že je šikovný, proto jsem na tu výstavu šla. Měj se pěkně.

      Vymazat
  6. Jaruško, výstava byla určitě zážitkem. Fotografie,které jsi pořídila nám ostatním umožňuje nahlédnutí a vlastně také návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ty fotky jsou skutečně moc krásné. Mám ráda výstavy fotografií, dlouho jsem na žádné nebyla.
    Járo, děkuji za zprostředkování a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko , opravdu jsem si je vychutnala. Mnohá ta místa důvěrně znám, bohužel i zbourané fabriky a domy které nafotil...Měj se moc hezky.

      Vymazat
  8. Fotografie jsou krásné.Já chodím často na výstavy,ale místnost,kde se vystavuje je malá a fotit se nedá.Jsou tam odrazy oken.
    Jaru,měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu děkuji moc. Já jsem dlouho na žádné nebyla, naposledy byla výstava fotografií nějaké fotografky ( jméno jsem zapomněla), v ochozu Lorety, ale tuto jsem si po delší době opravdu vychutnala. Navíc pana Stejskala znám osobně, kdy hodně spolupracoval s naším nejstarším synem Pepou, který mu u nás nechával objednaný fotomateriál. Možná ještě spolupracují, ale syn už to teď posílá přes eshop. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  9. Mám takové výstavy ráda !
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Jaruško, moc hezká výstava. To focení přes sklo je vždy zoufalství, ale nafotila jsi dobře. Měj hezkou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc děkuji. Všechno se nafotit nedalo. Ale nevadí...Měj se pěkně.

      Vymazat
  11. Zdravím Jaruško a přeji prima víkend...opět nádherné alba fotek...děkuji že mohu se pokochat:-))

    OdpovědětVymazat
  12. Fotografie jsou krásné výstava určitě byla super líbí se mi to děkuji tak jsem se prošla také s tebou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuš moc děkuji. Bylo to fajn, zase přijít na jiné myšlenky teď, kdy jsme zase skoro pořád zavření doma kvůli škaredému počasí. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  13. Jarko fotografie jsou hezké, a vím co dokáže odraz od okna. Zvláště se mi líbí ta lipová alej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirku děkuji. Tu alej na Skřivánčím poli dobře znám ve všech ročních obdobích. Je nádherná a hlavně ji teď omladili, protože některé lípy musely být poraženy pro špatný stav, ale byly nahrazeny novými. Měj se pěkně.

      Vymazat
  14. moc krásné fotky, měj prima 1 adventní týden Jaru

    OdpovědětVymazat
  15. Krásná výstava fotografií, hezky jsi to předvedla. Díky moc ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Černobílé fotografie mají své kouzlo, ale působí trochu smutně, tady i mnoha tématy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je to tak, ale jsou to umělecké fotografie a je to tak potřeba brát,. jsou krásné i když ty rozpadlé továrny...ale taková je skutečnost tady v pohraničí Bohužel.

      Vymazat
  17. Jaruško, černobílé fotografie mám ráda a vím přes sklo, že se špatně fotí ale ty jsi vše zvládla na jedničku!🌺👍❣️(◕‿◕)Děkuji že jsem se mohla pokochat a přeji krásný celý nový týden.♥

    OdpovědětVymazat
  18. Moc hezká výstava fotek Jaruš ♥

    OdpovědětVymazat
  19. Ano, moc se mi líbila. Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
  20. Jaruško překrásné, nádherná podívaná*******************

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.