POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

03 ledna, 2022

Pár mrazivých detailů

 Při vánočních procházkách, kdy tu ještě byl sníh, jsem nafotila pár detailů zasněžených rostlin a námrazy. Teď už nemáme po sněhu ani památky a všude je plno bláta.
 Podle předpovědí počasí se to však ještě tento týden má změnit. Od středy by mělo  začít sněžit i mrznout.  Jako zákon schválnosti budeme mít zase příští týden od pondělí, službu na chodník, tak že věřím, že bude sněžit určitě. My na to prostě máme "štěstí" už několik let.
 












29 komentářů:

  1. Jaruško, to jsou krásné fotky. Ta námraza je mne vždycky dostane, jako v ledovém království. Tak ať ta služba na chodník není těžká. My, z domků, máme takovou službu celou zimu. Někdy se zvlášť zadaří. Měj se pěkně. Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jde spíš o to, že my jsme v domě druzí nejstarší senioři a tu dřinu, díky tomu nahoře, odneseme většinou
      my, a když mají službu mladí chlapi(sousedé), tak začne tát nebo prostě nenasněží. Je to jak zákon schválnosti. Děkuji a měj se moc pěkně.

      Vymazat
  2. Jaruško, nádhera. ty vložky jsou ukázkové. Prostě umíš.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné detaily.Já na ně zatím pořád čekám.Sice mrzlo a i když bylo mokro,námraza nebyla nic moc.Lepší je trochu sněhu.
    Jaru,hezký večer

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Járo, fotky tohoto druhu mám moc ráda a ty jsi na to ta pravá. Honzík by ti udělal přednášku, že každá vločka na celém světě má jiný tvar, jako to vykládal mně v Liberci.Umím si představit takový obrázek na stěně.
    Tak až nachumelí, ať má službu někdo jiný a ty si udělej výšlap za město s aparátem.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že je každá vločka jiná, stejně jako námrazy na oknech...Děkuji Jiřinko a měj se moc pěkně.

      Vymazat
  5. Jaruško, krásné fotky. U nás není ani vločka, o námraze ani nemluvím. Kochám se tedy u tebe. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc děkuji. U nás už také ne...Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  6. Krása, Jaruško!
    Kouzelně nafoceno!
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Jaruško, to jsou nádherné fotografie. Přírodě to se sněhovými čepičkami moc sluší.
    Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko máš pravdu. Příroda je mocná kouzelnice. Moc děkuji a měj se pěkně

      Vymazat
  8. Jarusko krásný fotecky. A přeji ti ještě jednou Krásný nový rok 2022.

    OdpovědětVymazat
  9. Už jsem tady psala, že já "snad" i tu zimu díky Tvým fotkám, budu mít ráda ☺. K úklidu: léta, celá desetiletí jsme uklízeli v domě a samozřejmě před domem, k tomu patřilo i odhazování sněhu. Postupně ale, v podstatě ty nejmladší "partaje" to odbývaly, někdo jen podepsal sešit a položil sousedovi na práh. Nějaké domluvy nepomáhají, jsou naprosto zbytečné. Nakonec jsme odhlasovali placený úklid, není to zase částka, která by někoho zruinovala. Po několika letech mohu napsat, že to je nejlepší! Placený úklid v bytovém domě vřele doporučuji - jednou týdně vytřou schody, zametají sklepy a kousek chodníku před vchodem, umyjí vchodové dveře - přední i zadní a také myjí okna v mezipatře. Snad nevadí, že jsem to sem napsala. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc děkuji. Jinak my jsme malinké družstvo. Dva domy po šesti bytech a s běžným úklidem problémy nemáme, to si všichni pohlídají a firma by pro nás byla zbytečný výdaj. Tak líný aby neuklidil chodbu, tu naštěstí nikdo není.. Chodby a sklepy uklízí i všichni když to na ně vyjde. Jen já když mám chodbu, tak uklízím i za devadesátileté sousedy, kteří už opravdu oba nemohou na nohy, ale to je sousedská pomoc. Udělám to pro ně ráda. Sníh - to už je horší, ale pokud to na ty mladší nájemníky vyjde, tak to také uklidí. My jen míváme štěstí na to, že většinou když začne sníh padat, tak na nás zrovna vyjde služba a to je jednou za šest týdnů... ale tak dokud můžeme, rak ho odházíme, jen nám to trvá trochu déle. Tady na malém městě se žije trochu jinak, než v těch velkých. Tady žijeme více jako jedna velká rodina a když je potřeba, tak si vzájemně pomáháme. Na sídlištích je to jiné, tam to asi mají i jinak zařízené. Děkuji za komentář. Měj se moc hezky a opatruj se.

      Vymazat
  10. Nádherné fotky Jaruško♥ ♥ do nového roku přeji jen to nejlepší a hlavně hodně zdraví ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásně jsi zachytila, co příroda vytvořila.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  12. Jarko, to je nádhera, ty to prostě umíš 👍

    OdpovědětVymazat
  13. To je krása ⚛ ღ ♥ u nás prší ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni u nás už také jen prší a sníh je pryč.

      Vymazat
  14. Takové sněhové pokrývky musím také hledat v zasuté paměti. Ale určitě se zima ještě nevzdá.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.