POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

11 října, 2022

K rybníkům

6. října 2022
Slunečné odpoledne mě vylákalo na procházku  do přírody. Vydala jsem se směrem na Šluknov a zamířila ulicí Úzká směrem k rybníkům Tůň a Racek, kam chodívám docela často. Možná, že tentokrát potěším i Jiřinku, která tato místa důvěrně zná.
Ulicí Šluknovská Úzká ulice



Cestičkou podél potoka k Letní ulici




Vlčí hora z ulice K Cihelně


Rybník Tůň

Rybník Racek





Na hladině se naháněli mladí kačeři


Rybník U Natury


Dymník a Vlčí hora
Louky nad Kolonkou
Luž



Retenční nádrž, kterou jsme nazvali Hráz.  Byla vybudovaná, aby zachycovala vodu z mokřadních luk, které jsou nad ní a přepadní potůčky, které sem vedou z dvou vodáren. Pamatuji tu krásný rybníček, teď je zarostlý. 
Prý se chystá revitalizace. 
Moje osmikilometrová procházka tu skončila...Domů už to mám kousek.

28 komentářů:

  1. Milá Járo, já to tam téměř nepoznávám, ale jeden snímek mi je jasný!Úplně bych se tam rozjela podívat se na změny. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, ono se to všude hodně mění. Právě proto jsem tam šla, abych Ti připomněla známá místa. Děkuji za komentář a měj se moc pěkně.

      Vymazat
  2. Járo, opět krásné fotky. Tvoje rybníky mě vždycky potěší. Hezký den 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi. moc děkuji. Já jsem prostě "tulák za vodou a krásami přírody" , ale teď jen po okolí města, protože veřejnou dopravou se nám cestovat nechce kvůli šířícímu se covidu. Měj se moc krásně a opatruj se.

      Vymazat
  3. Lezarts

    Máš moc hezkou přírodu kolem. To je výhoda pro krásné toulky!

    OdpovědětVymazat
  4. Je ten podzim kouzelný, krásné fotky Jaruško...

    OdpovědětVymazat
  5. Takový podzim miluji! Nádherné, Jaru!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím Jaruško a moc přeji příjemné podzimní procházky...opět krásné fotečky a já Ti děkuji za ně...také děkuji za milé komentíky na mém blogu:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko moc děkuji a přeji Ti krásné podzimní dny. U vás musí být také moc hezky...je tam opravdu krásná příroda. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  7. Krásně jsi zachytila krásy podzimu a nádhernou přírodu.Podzim mám moc ráda,kéž by ještě pěkné počasí chvíli vydrželo,měj se hezky Jaruš....

    OdpovědětVymazat
  8. Jaruško, krásně jsi fotila ⚛ ღ☘ zachytila jsi krásně tu krásu ⚛ ღ☘

    OdpovědětVymazat
  9. Hezké podzimní dny Jaruško, konečně mám volno tak jsem zašla. Máš zde krásné fotečky podzimní krásy. Však jsem se těšila až se opět pokochám.Měla jsem plno práce kolem hub hihi jako letos to je masakr, také jsem zavařovala to víš jde mi vše pomalu a jsem hned unavená. Děkuji za milé vzkazíky v mé knize i že na mě nezapomínáš to ani já nezapomenu na nikoho jen jsem nebyla u PC také děkuji za chválu a co se týká komentíků nebudu je otvírat nejde o žádné útoky jen na mě je toho dost nestíhám pak všem odepisovat tak proto. Jestli Ti dělá problém v knize, tak nemusíš psát já se zlobit opravdu nebudu. Měj se hezky a hlavně zdravíčko celé Tvé rodince přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko moc děkuji. NA blog k Tobě chodím, ale hodně koukám ráno na mobilu. Počítač zapínám málo a tak komentáře na mobilu jsou někdy upravené aplikací v mobilu a to mě štve, tak je tam nerada píšu. K Tobě samozřejmě dál budu chodit, Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  10. Jaruško, nádherné, skvostné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško moc děkuji a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  11. Moc hezká procházka podzimní přírodou.My jsme denně venku,fotek plný foťák,ale ještě nemám doma nový PC tak nemám,kam stáhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já jsem také denně venku a pokaždé něco nafotím,. Jen je to bohužel pořád ze stejných míst, protože se nám veřejnou dopravou teď nikam jezdit nechce, abychom se vyvarovali nákazy. Děkuji Ti a přeji Ti krásné dny a těším se na fotografie až budeš mít počítač v pořádku. Měj se hezky.

      Vymazat
  12. Moc hezká vycházka a krásné fotky jsi pro sebe i pro nás nafotila ,děkuji ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Opět další příděl nádherných fotek ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.