POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

24 listopadu, 2022

Zimní Luž

 Na Lužické hory teď koukám jen z oken bytu. Lužické hory často fotím pohledem z luk nad městem a nikdy mě pohled na ně neomrzí a vždy je pro mě jinak zajímavý. 

V naší facebookové skupině  Toulky krajinou Šluknovského výběžku, Českosaského Švýcarska a Lužicí, jsem objevila krásné fotografie z  výletu  ze dne 22. 11. 2022, na nejvyšší horu Luž.

Jejich autorem je MIREK GERONIMO PANDA.  S jeho laskavým svolením jsem z jeho fotografií vytvořila dnešní mrazivý příspěvek. 









 










Waltersdorf




Tak že teď jsem vám mohla nabídnout letošní zimní fotografie, ale  tentokrát jsem si výletu na Luž užívala z tepla domova  a panu Mirkovi děkuji za možnost  zveřejnění jeho fotografií na mém blogu. 

34 komentářů:

  1. Jaruško, to jsou úplně pohádkové fotky, líbí se mi. Hezký den ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Ano, je tam na kopcích krásně, jen já se tam nedostanu. Nemám s kým a sama bych si netroufla

      Vymazat
  3. Fotky jsou krásné, děkujeme panu Mirkovi za možnost nakouknout na opravdovou horskou zimu. Zdravím, pá 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Je tam nahoře krásně...

      Vymazat
  4. Jé,Járo, na Luž jsem v zimní čas ještě nešla! A od té doby, co tam Němci postavili rozhlednu, jsem tam ještě nebyla.
    Tak díky za tyto snímky a za pěkný výlet na známá místa. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, ani já...navíc bych se tam teď odnikud nedostala. Sama bych nešla a z Nové Huti je to pěšky v zimě fakt daleko. To bymanzel už nezvládl.

      Vymazat
    2. Járo, z té zastávky jsme jednou šli do hospody pod Luž na Silvestra ( tančilo se do rána! ) a cesta zpátky k vlaku byla poněkud problematická, především pro ty, co pilně popíjeli. U nás dnes mlha, mokro, nevlídno. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Ono dolů pod Luž bychom došli, ale manžel už by asi nahoru cestu nezvládl a pak zase zpět na vlak. Ono se to nechá jít. Vlastně v polovině se dojde ke sv. Hubertovi a Sirnému pramenu a to je ještě kus cesty pod Suchým vrchem do Horní Světlé. To už by bylo na nás moc. Za mlada by to nebyl problém...ale v zimě.

      Vymazat

  5. Lezarts

    Pěkná mražená lahůdka!😁 To opravdu vypadá, už hodně zimě. Souhlasím z tepla domova je to příjemný zážitek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, jsem ráda, že můžu tuto krásu vidět aspoň pomocí fotek přátel.

      Vymazat
  6. Opravdu krásné zimní fotky.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná zima.Pochybuji,že u nás v nížině vůbec bude sníh.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, u nás také sníh není a nahoru na Luž se nemám jak dostat. Z Nové Huti z nádraží je to fakt daleko zvlášť v zimě a do Horní Světlé se ani autobusem není možné v zimě dostat.

      Vymazat
    2. Fotky jsou krásné, to ano, ráda se podívám, ale z tepla domova, ve skutečnosti zimu už nemám ráda. Takže mi sníh nechybí. ☺

      Vymazat
    3. Hani, já mám sníh ráda, ale nesmím ho uklízet...hihihi. Zatím je jen na horách. U nás byl poprašek a ten roztál. Děkuji za komentář a měj se moc pěkně.

      Vymazat
  8. No páni to jsou krásné fotečky alespoň u Tebe Járo se mohu kochat snížkem hihi a hnedle je veselo však víš já sníh miluji a už pochybuji , že k nám dojde dnes nám pěkně pršelo :-( Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko děkuji. U nás je také bez sněhu a Luž se teď nedostanu i když tam je opravdu krásně jak je vidět na fotkách pana Mirka. Měj se pěkně.

      Vymazat
  9. Járo, moc děkuji za sdílení! Pokochala jsem se! Za okny mám mlhu a inverzi...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my také máme mlhu, že by se dala krájet a za ní je možná i ten Rákosníček a rybník Brčálník. Čti zrovna Adventní pohádky Rostislava Křivánka, a tak mě to napadlo. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  10. To jsou krásné zimní fotky. Ach kdyby se na Vánoce poštěstilo, aby byly takhle bílé.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani děkuji...uvidíme. Necháme se překvapit.

      Vymazat
  11. Jaruško, fotky jsi vybrala moc dobře. Při pohledu na ten sníh mi jde mráz po zádech. Na sněhu se dají pořídit krásné snímky. Toto jsou pro mne neznámé končiny. Musím se podívat do mapy. U nás vykukuje sluníčko a kupodivu ( na Ostravsku) je venku i příjemný vzdoušek. Přeji příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, u nás také sníh není, ale nahoře na Luži byl minulý víkend opravdu kouzelný. My se tam nedostaneme, protože od vlaku je to opravdu daleko a manžel už by to nezvládl, protože se musí myslet ještě i na cestu zpět.. Děkuji a přeji Ti hezký víkend

      Vymazat
  12. To je zima jak z Ladových obrázků a stejně krásná. Zde jsme bohužel v rámci turistických výletů nikdy nebyli, poprvé vidím, že Luž je i název vrchu, a to dokonce nejvyššího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Luž (německy Lausche). je t na hranicích se Saskem a rozhledna stojí na německém území. Je přístupná i pro nás a zdarma. Je tam krásně. Jen my se tam v zimě nedostaneme. I v létě, když už jsme bez auta, je to od nádraží pro nás dost daleko, proto jsem byla ráda, za to povolení zveřejnit fotky jiného autora. Děkuji za komentář

      Vymazat
  13. Překrásné zimní fotky, děkuji panu Mirkovi, že je dovolil zveřejnit ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, také jsem byla ráda a po zveřejnění na blogu jsem mu poslala odkaz, aby viděl, že je nezneužiji. Měj se pěkně.

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.