POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

09 září, 2023

Zastávka v Děčíně

 Cestou z Ústí nad Labem k nám do Rumburku,  musíme v Děčíně přestupovat. Jen že manželovi ve vlaku "otrnulo" a tak jsme se v Děčíně trochu zdrželi a došli si na Labské nábřeží, kde jsme se šli projít ke Hladovému kameni, který je teď zase vidět celý a  to  je  znamení, že je zase sucho. 

 Zámek Děčín


Nad námi kroužil racek







Pastýřská stěna
Jen jsme rozbalili svačinu, objevil se u nás tento holoubek.
Posvačili jsme, a podělili s sním a já jsem věnovala focení motýlů na motýlím keři, zatím, co manžel odpočíval na lavičce.  
 Fotografie motýlů budou zase příště...

24 komentářů:

  1. Jaruško, na tvé fotky Děčína se vždy těším, moc mi toho připomínají, především roky studia na zdejší střední škole. Co my se s J. taktéž z Bnš tudy nachodily. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, moc děkuji. také jsem tam jezdila na SEŠ. Dnes Obchodní akademie. Ráda se tam procházím a ty pohledy jsou sice stejné, ale obě nábřeží mají co nabídnout...a pokaždé je to přece jen trochu jiné...Jiné barvy stromů, jiné mraky, světlo...Máme to tam rádi. Měj se moc pěkně a děkuji.

      Vymazat
  2. Jaruško,opět krásné fotografie a procházka pro mě neznámým městem.👍

    OdpovědětVymazat
  3. Fotka Pastýřské stěny mi připomněla, jak nám manžel koupil k Vánocům kurz lezení na ferratách a lezli jsme mj. i tam. Musím říci, že jsem si nahoře dost oddechla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, kdysi jsem tu stěnu taky nahoru zdolala, ale výtahem, který tam byl. To tam ovšem tehdy nebyla ferrata. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tedy Stáňo máš můj obdiv. Já sice netrpím strachem z výšek, ale neměla bych sílu nahoru vylézt. Také už na to nemám věk hihihi...Pořád tam někdo nahoru leze, jen při dešti a v zimě jsou Ferrata zavřená, což je logické. Měj se moc hezky.

      Vymazat
    3. Na výtah si také pamatuji, ale byl v provozu asi jen dva roky a stejně se musel kus jít po schodech nahoru...

      Vymazat
  4. Parádní fotky Jaruško, měli jste super výlet ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, on to ani nebyl výlet. Spíše jsem jela na údržbu foťáku a potřebovala jsem novou krytku, protože mi ve staré prasklo pérko a vypadávala...Děkuji a přeji Ti hezké dny.

      Vymazat
  5. Pěkné fotky Jaruško. Tuto část Děčína a trochu znám. Zámek nad řekou vypadá skvostně. Dobře, že se manželovi ulevilo. Těším se i na motýly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, ono už v našem věku a v těch teplých dnech prostě je únava hned znát. Ve městě je jiné teplo než v přírodě. Tam to zvládáme i když už si také musíme dávat pozor. Jen ve městě je hluk a větší horko. Děkuji Ti a přeji krásné dny.

      Vymazat
  6. Anonymní10/9/23 05:09

    Krásné fotky, Jaru! Děčín by j měl od tebe koupit, měli by parádní reklamu
    Přeji hezký den. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji za pochvalu. Myslím, ž město má na to profesionála. Já jsem jen majitelka foťáku a když se fotky někomu líbí, tak mě to těší. Ještě jednou moc děkuji a přeji Ti krásné poslední letní dny už s vůněmi přicházejícího podzimu.

      Vymazat
  7. Krásné město a fotky,super výlet Jaruš...

    OdpovědětVymazat
  8. Jaruško prima neděli, nádherný výlet i fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10/9/23 15:24

    Opět hezký výlet))) a krásně nafoceno jako vždy.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi moc děkuji. Přeji Ti krásné ještě letní a slunečné, dny. Měj se moc a moc hezky.

      Vymazat
  10. V Děčíně by se mi líbilo. Většina měst má svoji atmosféru. Bývá to dáno místem, kde bylo město postaveno, v Děčíně to jasně je krajina podél Labe a lodní doprava. Pak také stavby, které se stávají dominantami, jako zámek, most, nebo i ten Hladový kámen, ten příběh si určitě přečtu.
    Člověk má k městu, kde něco prožil, určitý vztah a když tam přijede, často něco srovnává - jak to bylo a jak to je.
    Přeji další podnětné výlety. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Já jsem tam jezdila na Střední ekonomickou školu. Děčín je vlastně výchozí bod do Českého Švýcarska a je tam nádherné okolí. Labské pískovce, kaňon, plavby už jen výletní, protože v posledních letech se lodní doprava v podstatě zastavila kvůli suchu a už i ty výletní bývají občas problém. Teď zrovna jsou plavby také zastavené. Přeji Ti krásné poslední letní dny.

      Vymazat
  11. Ahojky Jaruško, opět pěkná podívaná. Děčín neznám. Člověk žasne jak gto rostlinka vyroste a vykvete ve škvíře :-) je odolná ⚛ ღ ♥ Pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni moc děkuji a přeji Ti krásné poslední letní dny.

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.