POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

03 února, 2024

Varnsdorf - Rumburk, část 1.

 Pátek 2. února 2024

        a já jsem se konečně rozhodla vydat do knihovny v sousedním Varnsdorfu, podívat se na výstavu fotografií ze soutěže  FOTOROK  2024. O výstavě se zmiňuji na mém druhém blogu zde: https://duchjara1.blogspot.com/2024/02/fotorok-2024.html. Díky manželovu stabilizovanému zdravotnímu stavu, se již můžu vzdálit z domova na delší dobu než jen na dvě hodiny a samozřejmě jsem toho využila a vzdálila se na téměř čtyři a půl hodiny, protože jsem se z Varnsdorfu domů rozhodla (samozřejmě po telefonické domluvě s manželem zda něco nutně nepotřebuje),  vyrazit do Rumburku pěšky, abych také nachodila svoje kilometry do plánované měsíční "stovky".

Do Varnsdorfu jsem jela autobusem a vystoupila na náměstí E. Beneše.

Kostel sv. Petra a Pavla


Kříž v ulici Legií
Mandava  bílá budova vpravo je zimní stadion
Jsou tu i zajímavé budovy
Vyměnila jsem objektiv za větší na přiblížila si Hrádek, který se opravuje
 a na jaře by tu měla být nově otevřená výletní restaurace.
Opět Mandava a v pozadí je místo bývalé Velvety obchodní řetězec Billa


Muzeum je nyní zavřené kvůli probíhající rekonstrukci.

Mým cílem však byla tato budova knihovny,
 kde je také informační centrum a výstava ...

Po prohlídce výstavy jsem se vydala původně na autobus, ale nakonec jsem se po telefonické domluvě s manželem, že místo čekání na autobus, 
domů dorazím pěšky přes Seifhennersdorf. 

Ve Varnsdorfu je více hezkých budov, je tam i několik kostelů a zajímavých míst, ale to je na samostatný výlet při hezkém počasí. Tentokrát jsem tam jela jen s cílem navštívit výstavu.
Tak že jsem se po prohlídce výstavy, vydala na naplánovanou pěší túru domů . 
To musím rozdělit na více příspěvků, 
protože jsem toho nafotila docela dost.

20 komentářů:

  1. Pěkné fotečky, ty sochy se mi líbí, slon je super ⚛ ღ ♥ pěkné dny Jaruško ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Járo, dnes se v komentáři rozepíšu a není se co divit:
    předně už nic nepoznávám, ač se mi ve Vanďáku narodila dcera a byla jsem tam kdysi vícekrát. Pak jsi zapomněla napsat ( skromnost stranou ) že tam máš vystavenou fotografii. Poté ještě zmíním, že sis to namířila domů přes Německo a trasou ne příliš krátkou!!! Prostě ty se nezdáš! Počasí nic moc. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko moc děkuji za milý komentář. Naši kluci se také narodili ve Varnsdorfu a navíc jsem se tam i vyučila, tak že město tak trochu přece jen znám. Jen jsem tam roky nebyla. Jinak obloha na cestu domů byla sice zatažená, ale nepršelo a bylo na únor docela teplo. Ty kilometry zatím zvládám...jen roky přibývají a kdo ví, jak dlouho to ještě půjde.

      Vymazat
  3. Ve Vansdorfu jsem nikdy nebyla, jen v sousedním Rumburku (když tam syn hrál kdysi fotbal a to jsem z něj moc neviděla, protože jsme byli na zápase a pak už jen na náměstí na obědě). A s tou měsíční stovkou jsi fakt dobrá
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo moc děkuji. Snažím se chodit a to mě udržuje v kondici. Na jiné sporty už to po té sedmdesátce dávno není, ale chůze je pořád ten nepřirozenější pohyb...Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  4. Járo, moc ráda jsem se podívala na tvé fotky města, kde jsem byla snad před sto lety... Tenkrát byl Varnsdorf pod sněhem...
    Přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji. Já do Varnsdorfu také moc nejezdím, ale tentokrát mě tm vyhnala zvědavost a výstava. Přeji ti krásné dny.

      Vymazat
  5. Járo, já se připojuju k Jiřince a očekávám nějaké info k výstavě na jaké téma jsou fotografie a s jakým tvým záběrem je doplněná. Tvé fotky jsou dobré, tak je nenechávej v šuplíku a ven s nimi. A Varnsdorf už vůbec nepoznávám. Těším se na pokračování výletu. Pohodové dny a zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večernice, mám v úvodu odkaz na druhý blog, kde mám o výstavě samostatný článek. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  6. Járo, město neznám, ale ráda se podívám na fotky z města i na ty z výstavy. Úplně mě dostal počet nachozených kilometrů, to teda smekám 👍

    OdpovědětVymazat
  7. Jaruško, krásné fotky z Varnsdorfu.👍👍 V mládí jsem tam byla často, měla jsem tam kamarádku a autobus jezdil každou chvíli.
    Děkuji za krásnou exkurzi, která mi přivolala dávno zasunuté vzpomínky.
    Měj hezké dny.🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ALenko, moc děkuji za milý kometář. Autobus jezdí každou půlhodinu, ale mně ujel před nosem a dalších půl hodiny se mi nechtělo čekat, tak jsem šla pěšky a stálo to za to...Přeji ti pohodové dny hlavně ve zdraví.

      Vymazat
  8. Překrásné fotky z Varnsdorfu, krásné město ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško moc děkuji. Po pravdě ono to vypadá trochu jinak na fotkách a trochu jinak ve skutečnosti. Na fotky to hezké vybereš...Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  9. Nádherné fotky Jaruško ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné sochy i slon je úžasný, děkuji Járo za tu krásu moc se zde kochám i když mi není OKA hihi. 👍 (◕‿◕) (❁´◡`❁)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko moc děkuji za komentář. Přeji ti hlavně brzké uzdravení.

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.