POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

22 března, 2024

Děčín - letos poprvé...

 13. března 2024

     Den, kdy jsem se vydala do Děčína a po telefonické domluvě v Grand Optical mi měli proměřit zrak a případně udělat brýle. Když jsem tam dorazila, a tak mi jiná prodavačka řekla, že o ničem neví a že mě nevezme, že má plno ( nikoho jsem tam neviděla) a že se musím objednat a to bude nejdříve za měsíc. Tak jsem znechucena bloudila obchodním centrem a občas tam nakoukla a pořád tam nikdo nebyl. Spíš mám pocit, že se paní nebo slečně prodavačce do měření nechtělo, zvláště když nabízejí slevy v procentech podle toho., kolik je vám let a přes 70% by už asi pro ně bylo moc ztrátové, proto asi ta výmluva.?

        No nevadí. když už jsem tu tak si udělám malý výletík, než se budu muset vracet domů. Vydala jsem se tedy nejdříve na prohlídku výstavy moderního umění a pak pokračovala dál...Cestou k Obchodnímu centru Pivovar jsem přecházela Jílovský potok                                             

        Švestková dráha - trať do Jílového

       Obchodní centrum Pivovar. Grand Optical je v patře.
V Grand Optical jsem nepochodila a tak jsem se zastavila na  výstavě obrazů
Juliana Hajduka Brauna
















Po prohlídce výstavy jsem se vydala na Pastýřskou stěnu. O tom už příště...

40 komentářů:

  1. Járo, tohle jednání mi tady vždycky zvedne tlak! My jsme na tom "vydělali", vzala si nás na zajímavou výstavu...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mně to spíš přišlo líto. Jedna něco slíbí a druhá to zapře. Mohla to být i stejná optička, jen se možná lekla mého věku kvůli vysílané reklamě na slevu procent, podle věku...nevím. měj se hezky a děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. Akce brýle - nepodařená- trochu to člověka rozladí. Ale nenechala ses otrávit a využila jsi čas, který jsi měla k dispozici pěkně po svém - s foťákem. Ta výstava by se mi líbila. Těším se na pokračování.
    Pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mě nejvíc naštvalo, že mi ta slečně se kterou jsem telefonovala řekla, že můžu přijít hned ten den. tak jsem to domluvila s manželem, vše mi připravila a šla na vlak..no a to už tam pak byla jiná optička a ta mě odmítla. Nedalo se nic dělat. Sice jsem byla zklamaná, ale užila jsem si to jinak...Manžel se doma divil, že jsem se vrátila s nepořízenou, ale co nadělám.

      Vymazat
  3. Je škoda, že se k tobě tak zachovali. Snad příště budou přívětivější. Čas jsi využila skvěle. Některé obrazy zvláště ty abstraktní se mi líbí, ale některé, třeba ty květiny jako by maloval předškolák. Přeji hezký den a těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to se nedá nic dělat. Byla jsem se ptát tady, ale ti mi zase doporučili nejdříve zajít k očaři. Jen že ho musím sehnat, protože tady letitá oční lékařka odešla do důchodu, tak musím zjistit, zda tam bude někdo místo ní a objednat se.

      Vymazat
  4. Anonymní22/3/24 09:42

    Lezarts
    Zajímavá budova i výstava.
    S Grand optical mám nedobrou zkušenost. Brýle, které jsem nemohla nosit, trvalo 6 měsíců, než reklamace byla uznána. Jednalo se o problém se skly.A protože to nebylo
    poprvé co jsem měla problém s optiky, tak mě to přimělo k rozhodnutí , že při operaci šedého zákalu si nechám voperovat dioptrické čočky. Tím byl problém vyřešen a to co jsem platila pokaždé za dioptrická skla se mi dávno zaplatilo!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko já to zkusím asi řešit přes lékaře, až nějakého najdu. To bude jistější. Stejně jsem na očním nebyla spoustu let, protože jsem zatím brýle na nic nepotřebovala.

      Vymazat
  5. Jaruško, ty tam jedeš takovou dálku a pro jednu neochotu abys jela jindy zas. Ale známe to všichni, někdy se ,,zadaří,,. Ráda vzpomínám, žes mi tamtéž doporučila výstavu panenek, když jsem tam trávila dovolenou s vnučkami. Díky za nahlédnutí i do této výstavy obrazů. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, mě spíše naštvalo, že mi to změření slíbili a nakonec mě odmítli. Ale já se umím přizpůsopbit a kdyby v zoo nevbylo tolik dětí, tak bych se šla odreagovat tam...Děkuji za komentář a přeji Ti krásný večer

      Vymazat
  6. Děčín - město pro mě vzdálené, tak se ráda podívám alespoň na fotky. Obrazy na výstavě nejsou moje gusto, ale vyfoceno je to hezky a to se počítá. Přeji krásný víkend!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejné...také tento druh moderního umění moc nemusím, ale když už jsem tam byla... Přeji krásný víkend.

      Vymazat
  7. Járo, opět máš důvod navštívit Děčín když tahle návštěva pro neochotu nevyšla. Fotky se povedly moc, ale můj šálek kávy to zrovna není. Každému se líbí něco jiného a své zájemce si obrazy určitě najdou. Přeji pěkný víkend 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ale tady mi teď doporučili nejdříve oční vyšetření, ale naše lékařka skončila, tak si musím někoho sehnat nebo zjistit, zda tam nebude někdo jiný...V optice u nás mi doporučili Nový Bor...ale také je třeba se předem domluvit. To jsme tady v pohraničí tedy dopadli !!!

      Vymazat
  8. Jaru, pěkné fotky. Je fajn, že sis nenechala zkazit náladu, i když chápu, že přístup GO naštve. Možná zkus příště jinou optiku, když si v GO neváží zákazníků...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, ono je to tady poslední dobou se vším. Takový bordel ve všem před "cinkáním klíči" , tady v pohraničí nikdy dříve nebyl a vše bylo dostupné v plném rozsahu. a dnes? Je to k pláči.

      Vymazat
  9. Jaruško, ráda jsem se s tebou prošla Děčínem a podívala se na výstavu. 👍👍
    Grand Optical sice nabízí slevy podle věku, což je výhoda. Ale taková, s prominutím káča neochotná, vše zkazí. je to všechno o lidech. Já s GO mám dobrou zkušenost, mám od nich brýle a už podvakrát se mi stalo, že jsem je potřebovala opravit (jednou šroubek a podruhé plastový oválek, který sedí na nose) a vždy mi to udělali na počkání a navíc mi brýle důkladně vyčistili. Navíc vždy zdarma. Tady u nás místní optika chtěla za matičku, která mi vypadla 50 Kč.
    Měj hezké dny🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, oni i tady nabízí měření zraku, ale oni chtějí, abys měla vyšetření od očního lékaře. Jen že když je ordinace zavřená a lékařka šla do důchodu, tak musím sehnat někoho a jinde...Smůla. Všechno tu jde do kopru...

      Vymazat
    2. Jaruško, ono to je nejen na severu. Já sháněla půl roku plicní doktorku. Ta moje skončila v létě, myslela jsem si, že také šla do důchodu. Zavolala mi, dala mi telefon na jinou doktorku a poslala e-recept. K její nástupkyni se nešlo dovolat, následně jsem zjistila, že sídlí na Černém Mostě, což je od nás z Bílé Hory přes celou Prahu. Na poliklinice druhá doktorka nebrala další pacienty a na dveřích té mojí viselo, že neslouží pro nemoc. Do toho jsem byla opakovaně v nemocnici... Nakonec se zadařilo.

      Vymazat
    3. Alenko, tady už není skoro nic. Co je třeba řešit, musí se jet do Děčína nebo až do Září nad Labem či Liberce a když není auto, je to složité, protože ani tím vlakem se všude nedostaneš.

      Vymazat
  10. Jaruš, ani v našem regionu není jednoduché sehnat doktora.. jakéhokoliv. Moje očařka má taky stále plná ústa toho, kolik má pacientů, že je třeba se objednat a více než dva tam v čekárně nesedíme. Měla jsem štěstí, že jsem natrefila na Gemini, kde je mladý tým lékařů a jejich přístup mě překvapil. Když je potřeba udělat zákrok, udělají bez objednání a to se moje oční nestačí divit. Já jí pak řekla - vidíte, jsou i taková pracoviště, kde se na zákroky nemusí měsíce čekat.
    Je fajn, že jsi vyfotila ty obrazy, některé se mi líbí, i když nevím, co zobrazují - třeba ten modrý s červenými plochami mi připomíná záběry v televizi z Islandu, kde do moře proudí žhavá láva... Umění se mění a umělecké vyjádření zvláště. Návštěva Děčína měla svůj smysl, i když jiný, než byl původní záměr. 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ve větších městech to je přece jen trochu lepší. Tady se musí za odbornou péčí buď cestovat po celém kraji nebo mnohdy jet až do Prahy a když není auto, je to pak problém se tam do určité doby dostat, protože veřejná doprava také není nic moc a mnohá spojení jsou hodně problematická...a to z těch vesniček z našeho okolí je to ještě horší...

      Vymazat
  11. Jaruško zdravím, to je nepříjemný zážitek s neochotnou paní v optice... Ale Ty jsis den stejně užila. Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, když už jsem musela čekat na spojení zpět domů, tak jsem si to čekání užila a malinko si protáhla pobyt v Děčíně. Škoda, že manžel už se na cesty vydat nemůže. Děkuji za komentář. Měj se hezky.

      Vymazat
  12. Jaruško zdravím, chápu, že taková neochota pokazí dobrou náladu, ale nedala jsi se otrávit, udělala jsi si krásnou procházku a navštívila výstavu, ale přiznám se, že většina vystavených děl není podle mého gusta. Krásný večer a opatruj se ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, ono místo zklamání vyvážil pobyt v přírodě jako vždy. Děkuji a přeji Ti krásný večer.

      Vymazat
  13. Jaruško, pěkný výlet. Paní v optice by mě pěkně namíchla, ale hlavně, že sis nenechala zkazit den :) Pěkný víkend přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, co nadělám. Možná že to byla srtejná prodavačka, se kterou jsem mluvila telefonem. Jen asi jí překvapil můj věk...kvůli případné slevě, které v reklamě nabízejí...Vyřídím si to jinde a jinak. Děkuji a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  14. Je mi líto, jak ti to dopadlo v té optice. Na některých místech se prostě člověk pomoci nedočká a tak musí zajít někam ke konkurenci.
    Každopádně jsi nafotila moc hezké fotky. Líbí se mi i některé i obrazy. Hlavně kvůli těm barevným kombinacím. I když také nevím, co mají znázorňovat. Třeba jen aktuální náladu malíře? Kdo ví?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru moc děkuji za komentář. Já osobně tento stl umění moc nemusím, ale když už jsem tam byla, a tak jsem si výstavu prohlédla. Měj se pěkně.

      Vymazat
  15. Jaruško, ostudné jednání v optice. Ovšem obrazy a pohled na ně už je jiné kafíčko. Jsem na obrazy - výraz autora,jeho sdělení taková volnomyšlenkářská. Ovšem domů na stěnu mám ráda pro mě jasno,manžel si jeden jak já říkám šmahem malovaný,navíc kapanec přál. Budiž,má jej, mě se zde líbí ten předposlední - květy vlčích máků?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, co naděláme. Už dávno neplatí náš zákazník, náš pán...nebo to je klamavou reklamou o slevě procent podle věku?. Možná, že ano a prodavačka se zalekla, že by mi musela dát 72% slevu, tak mě raději odmítla. Po telefonu se věk nepozná...ALe to je jedno. Zařídím si to přes očního lékaře, až nějakého seženu, protože zdejší oční lékařka k poslednímu únoru skončila, tak musím hledat jinde. Měj se moc hězky.

      Vymazat
  16. Pěkný víken d Jaruško. No to je jednání, ale čas jsi využila dobře a pěkné fotky pořídila ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni moc děkuji. No tou vvcházkou jsem si aspoň vynahradila čas čekání na spojení domů. Nakonec jsem se byla poradit i u nás a tam mi doporučili nejdříve vyšetření na očním, ale to budu muset hůledat, kde mě vezmou, protože naše oční lékařka skončila a šla do důchodu a kdy bude za ni náhrada, je ve hvězdách...

      Vymazat
  17. Tak ze všech těch obrazů se mi asi jako jediný líbí poslední vlčí máky. Tak já bych jim tam udělala pěkný tóčo, jet někam po domluvě a pak mi řekli že o ničem neví?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy,. kso ví jak to ají zařízené. Možná, že se prodavačka zalekla, že by mi podle reklamy musela dát tu velkou slevu a tak mě raději podmítla. Po telefonu se věk nepozná...Ale to je už jedno. Zařídím si to jinak, ale jedno je jasné. Tam už nikdy nepůjdu...

      Vymazat
  18. Krásné fotky Jaruško i výstava je kouzelná moc zajímavé obrazy líbí se mi, opatruj se a měj hezkou neděličku♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko moc děkuji. Já tomu modernímu umění moc nerozumím, ale když už jsem tam byla, tak jsem si to prohlédla.

      Vymazat
  19. Nádherné fotky, ty abstráktní dílka se mi líbí jen některá, jinak jim moc nefandím ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, já to také nepoznám a do bytu bych si to nedala.. ale umění je umění.. měj se pěkně

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.