POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

04 srpna, 2024

Karlova Studánka

 26. července 2024

Moje letošní "krátká dovolená" byla ve dnech 26. - 28. července. Syn s vnukem mi nabídli, že mohu jet s nimi za snachou Hankou a tak jsem po domluvě s manželem, zda to doma ty tři dny zvládne sám, nakonec s nimi vyrazila. Ubytování jsme měli zajištěné v hotelu Neptun v Malé Morávce, asi 6 km od lázní Karlova Studánka.

Karlova Studánka

Lázeňský dům, kde byla Hanka už tři týdny na léčení.





Bílá Opava a vodopád



Je velice zajímavé, jaké horniny se právě v Jeseníkách nacházejí.
Na jednom z vyhřátých kamenů odpočívala tato zmije. Koukala po nás, ale nebezpečí necítila a tak pokračovala v odpočinku.
Najdeme tu nejen různé druhy břidlice
.....ale i mramor








Po krátké procházce jsme se vrátili k autu, abychom se v sousední Malé Morávce ubytovali a později se sem ještě vrátili a pokračovali v prohlídce těchto krásných lázní.
To už bude v některém z  dalších příspěvků.


30 komentářů:

  1. Jaruško,v Karlově Studánce je krásně,byla jsem tam na týdenním pobytu.Preji pohodové dny.🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme tam byli jen na dvě noci a to v Malé Morávce. Kraj je to opravdu krásný a jsem ráda, že jsem se aspoň na tak krátký čas mohla jet někam podívat. Škoda, že manželův zdravotní stav už mu cestování nedovoluje, a bylo mi docela líto, že tam nemůže být s námi. Přeji Ti také moc hezké letní dny.

      Vymazat
  2. Járo, v Karlově studánce jsme kdysi byli na výletě. Tenkrát jsme měli dovolenou v Beskydech,tak jsme se tam zajeli podívat. Na tu dovolenou rádi vzpomínáme, bylo tam nádherně. Měj se hezky, pá 😊😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, je tam opravdu krásně. Děkuji a přeji Ti hezké dny.

      Vymazat
  3. Jaruško, tam je moc krásné. V Karlově Studance jsme byli a prosli jsme se trochu i okolím. Zmije je asi na návštěvníky zvyklá nebo byla také na léčebném pobytu. :) 26. Jsem se akorát balila na dovču a druhý den vyrazila na Vysočinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško nejlepší bylo to, že tam před námi pár lidí prošlo a nikdo si jí nevšiml...Každý koukal na popisky a zmije si ležela vedle cesty dál, tam na té straně žádná popiska nebyla. I my jsme si jí všimli náhodou, protože jsme se bavili o barevných zvláštnostech některých kamenů a najednou koukám...zmije !!! a odpočívá...pohnula jen hlavou, tak že jsme viděli, že je živá a já jsem ji jen nafotila a šli jsme dál. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné letní dny strávené na Vysočině. ( jen malinko závidím, je to můj rodný kraj).

      Vymazat
  4. Járo, to ti moc přeji! Tam se ti muselo líbit, hezké stavby a té zeleně... Ta zmije tedy je!
    Moc zdravím a těším se na pokračování. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji. Potřebovala jsem to jako sůl a ještě by to pár dní chtělo. Měj krásné letní dny.

      Vymazat
  5. Jaruško, Karlova Studánka je nádherná. Párkrát jsem tam byla a jednou jsme šli z Ovčárny podél Bílé Opavy. Je tam pořád co obdivovat. Tobě přeji, že sis dopřála malý pobyt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jari, máš pravdu že je tam krásně. My jsme šli podél Bílé Opravy nahoru na Praděd už z Karlovy Studánky. Bylo to hodně náročné. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  6. Járo, je skvělé, že ti vyšla aspoň kratičká dovolené. V Jeseníkách jsme sice byli už třikrát, ale ani na Karlovu Studánku ani na Bílou Opavu nedošlo...
    Ze zmije mám respekt, asi bych při pohledu na ni spíš uskakovala než fotila :)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo děkuji za komentář. Také mám respekt. Když necítí nebezpečí, tak neútočí. Já jsem ji jen nafotila a šli jsme dál. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  7. V Karlové Studánce je moc hezký,byla jsem několikrát i kousek dál v lázních Moje vnoučata jezdí do Jeseníků do školy v přírodě a na lyžák..Té zmije bych se taky bála.Hezký den Jaruško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, já jsem v tom kraji byla poprvé, ale musím přiznat, že se mi tam moc líbilo. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  8. Skvělá zpráva, změna prostředí je nejlepší možnost dobytí baterky. Pěkná příroda, ale ta zmije je veliká a i když je v klidu, jde z hrůza. Připomněla jsi mi naší dovolenou, ale to už je dávno. Těším se na pokračování. Měj se fajn a zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večernice, moc děkuji. Máš pravdu, že člověk přijde na jiné myšlenky, dobije baterky, ale chtělo by to delší čas. Tři dny je málo...Děkuji a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  9. Tady byl manžel asi dvakrát v lázních. Já jsem tam nikdy nebyla, tak jsem si fotky ráda prohlédla.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tam je moc hezky. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné letní dny.

      Vymazat
  10. Tak v Karlově Studánce jsem už dlouho nebyla, ale stále si pamatuji, že je tam moc hezky, Tvoje fotky to také dokazují!!! Taková malá změna prostředí každému prospěje, takže věřím, že bylo super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to už potřebovala jako sůl ... Jen to chtělo na delší dobu, ale kvůli manželově nemoci si to nemůžu dovolit. Měj se fajnově.

      Vymazat
  11. Jaruško, hezkou dovolenou, vypadá to tam krásně. Díky za fotečky. No ta zmije to je tedy .něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni je tam krásně ale na tři dny je to málo. Půl dne strávíme na cestě tam, jeden den túry a pak zase půl dne domů ...chtělo by to aspoň týden.

      Vymazat
  12. Jaruško parádní fotečky a doufám, že parádní i zážitky z Tvé dovolené ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, zážitkem bylo spíš vyčerpání z výstupu na Praděd. Ale o tom bude v jiném příspěvku. Měj se pěkně.

      Vymazat
  13. Jaruško, tak takový úlovek, jako je snímek té zmije ti upřímně závidím. Ale v Orlických horách a v Jeseníkách jsou ještě k vidění. Tohle je pořádný kousek. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko děkuji. U nás jsou vidět na cestě z Tolštejnu na Jedlovou také dokonce je tam na ně i upozornění a setkali jsme se s ní i při výstupu nahoru při výstupu k Božímu hrobu a kapli Křížové cesty v Jiřetíně pod Jedlovou.

      Vymazat
  14. Tam to Jaruško muselo být krásné♥ pěkné fotky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, je tam nádherně. Jsou to lázně a ten vzduch!!! Měj se pěkně.

      Vymazat
  15. Tak ta zmije by mě pěkně vyděsila. Krásné fotky 😊

    OdpovědětVymazat
  16. Ona nás pozorovala, ale viděla, že jí nic nehrozí a tak zůstala v klidu ..měj se hezky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.