POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

17 července, 2021

Dolský mlýn

 Výlet č. 11 - pokračování

13. července 2021

Po náročném výstupu a sestupu Mariánské skály jsme si chvilinku odpočinuli a dál jsme pak pokračovali ještě k Dolskému mlýnu. Je to místo, kde se v době, kdy byl mlýn ještě zastřešený a funkční, točila pohádka Pyšná princezna. Také další scény se točily právě v Jetřichovicích a pak v nedalekém Kamenickém Šenově u Panské skály. Natáčení pohádky, která se točila také v Telči  v době, kdy já jsem byla ještě batole, se zúčastnil v komparzu jako člen hradní stráže i můj otec.

V prostorách Dolského mlýna se točila i další pohádka - Peklo s princeznou. Po natáčení této pohádky tam filmaři ponechali mlýnské kolo, které však odnesla  povodeň v roce 2013. Další záběry jsou možné zahlédnout v pohádce Tři bratři a možná ještě v mnoha dalších, jen na jejich názvy si nemůžu zrovna vzpomenout.

Tak tedy nejdříve procházka Jetřichovicemi...









..a teď už cesta k Dolskému mlýnu.

Tato nádherná chatička je vlastně kurník pro slepice.

Babočka admirál
Na louce u Památného smrku je postavený dětský tábor

















V této místnosti jsou ještě kresby po natáčení pohádky Peklo s princeznou.














Babočka bílé C












Ještě pohledy z parkoviště na Havraní skálu a Mariinu vyhlídku.
Náš výlet tu končí. I když bylo pondělí, bylo tu hodně návštěvníků. 
O prázdninách se s tím musíme smířit, zvláště v dnešní náročné době.
Tak se budeme těšit na další výlety...
Přeji všem příjemné letní dny a cestování ve zdraví a bez problémů.

14 komentářů:

  1. Járo, od loňska jsem tam nebyla a tak jsem ráda využila tvé fotoumění a podívala se tam díky tobě. Zvláště ve mlýně jsi to nafotila krásně, ani to nevypadá tak hrozně, jako ve skutečnosti. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko na opravě mlýna stále pracují dobrovolníci a snaží se zastavit jeho rozpad. Plno zdí je dozděných a opravených. Jen někteří "rádoby turisté " a návštěvníci si toho neváží a mnohdy tam nechají děti lézt po oknech jako v prolézačkách na dětském hřišti... Dost mě to štvalo, ale nemůžeš nic říct!!! Už jsem se se zlou potázala, když jsem upozornila, že se jedná o vandalství. Jen kolik odpadků dobrovolníci odtamtud odnosí! Sleduji ty stránky o Dolském mlýně a vím, co práce je tam odvedeno a při tom se zdá, že není nic z toho vidět. Ale zabránit celkovému rozpadu je hodně náročné.

      Vymazat
    2. Když si vzpomenu na Pyšnou princeznu, jak ten mlýn tehdy vypadal, jenže, to bylo v padesátých letech. Na Varhanech si vnučky taky tento film připomínaly, kde že se to princezna s V.Rážem schovávali. Pa Járo. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné chaloupky v Jetřichovicích, možná by mi stačil i ten kurník 😁 Dětský tábor je na nádherném místě, tam se dětem musí líbit. Díky za prohlídku, ten kraj neznám, a tak jsem se ráda pokochala. Zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi přesně to jsem říkala já. Že na víkend na přespání by to úplně stačilo. Měj se hezky.

      Vymazat
  3. Jaruško, moc děkuji za připomenutí krásných míst. Byli jsme tam před třemi lety a tenkrát jsem vyšplhala i na tu Mariinu vyhlídku. Krásná místa.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak malebné domky v Jetřichovicích - musíme se tam podívat. I do Dolského mlýna. Krásná inspirace :) Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Týýýýýýýýýý jó Jaruško, děkuji za tu krásnou podívanou, Nikdy jsem v těch místech nebyla, úžasné ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  6. To je kouzelné místo,hodně se mi tam líbilo,akorát nás tam zastihnul déšť a všichni lidé se schovali dovnitř a tak jsem tam nemohla fotit.Mám i někde video,líbila se mi cesta kolem Jetřichovické Bělé.
    Díky za krásnou podívanou

    OdpovědětVymazat
  7. Jaruško, provedla jsi nás krásnými místy, která jsem ještě neviděla. Moc Ti za to děkuji.
    Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
  8. Jaruško, děkuji za krásné fotky! Tohle je místo, kam se už dlouho toužím podívat, máme to celkem daleko... Snad to jednou vyjde.
    Přeji krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem si to vaše výletování prohlédla. Krásná místa to je tedy fakt. Je u nás prostě hezky! A Ty jsi to vše moc hezky nafotila.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Jaruško tak to je opět moc krásné místo, fakt máme v této naši krásné zemi úžasná místa až se s údivem divím. Moc děkuji za ně a opatrujte se doma.

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné chaloupky, hezké fotografie a příroda ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.