POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

28 září, 2021

Výlet do Děčína

 24. září 2021

Výlet č. 27

Do Děčína jezdíme docela často, ale tentokrát manžel navrhl, že bychom se mohli podívat do zoologické zahrady, která je  na Pastýřské stěně. 

Autobus nahoru jezdí o prázdninách denně, a pak od září do konce října už jen o víkendech.

Nahoru jsme tedy museli jít pěšky. Vybrali jsme si sice delší, ale nejméně náročnou cestou i když výstup nahoru manžela stejně docela vyčerpal.






Výhledy z Jahnovy vyhlídky, která je asi uprostřed stoupání. 


Po krátkém odpočinku jsme pokračovali nahoru.

   Na větvi visí zajímavá housenka.

Zámek
Soutok Labe a Ploučnice
Pohled dolů...

Tyršův most a nádherný Labský kaňon
Zámeček ( Nebíčko ) na Pastýřské stěně. Je tu restaurace, ale zrovna byla zavřená.
Pohledy dolů jsou dechberoucí.  Není to moc pro lidičky,  kteří trpí  strachem z výšek.

Turistická cesta vede buď dolů k Tyršovu mostu nebo na Červený vrch a Škrabky.
Před lety jsme se na tuto cestu vydali.







Další naší zastávkou byla zoologická zahrada.
Mají to klokana albína. V přírodě by nepřežil.

Medvěd pospával po obědě.
Jen na zavolání pečovatelky zvedl hlavu a když viděl, že nic nedostane, znovu ulehl.
Fotek jsem tu moc nepořídila, protože začalo poprchávat.
Čeká nás sestup dolů. 

Znovu pohled z Jahnovy vyhlídky. Obloha se zatáhla.



Tady jsem si všimla, že se manžel divně motá a tak už jsem dál nefotila.
Doplácali jsme se na nádraží a vraceli se domů hned prvním možným vlakem
i když s přestupem na Jedlové.
Dnes už vím, že kopce asi z příštích plánů na výlety budeme muset vynechat.
Už na ně manžel nemá dostatek sil a jeho srdce už to prostě neutáhne. 

26 komentářů:

  1. Járo, tudy chodím také nejraději, postupně se odkrývá mnohé k vidění.Jen ten začátek cesty není moc půvabný. Minule jsem byla ( v srpnu ) se starší vnučkou nucena jít do ZOO kolem synagogy a byla jsem schvácená, ten kopec mi dal zabrat a pláštěnka v dešti, který tehdy byl, mi byla málo platná, nezmokla jsem, ale zpotila jsem se jako...
    Krásně jsi to nafotila. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, po silnici a chodnících se schody je ta cesta snad nejhorší i od Tyršova mostu těch schodů hrůza...Vadí mi ty posprejkvane skály. Něco jsem vyretušovala ale většinou raději nefotila. Děkuji ti a přeji pohodové a klidné dny.

      Vymazat
  2. Jaruško to jsi měla super výlet. Tuto ZOO neznám nikdy jsem tam nebyla. Parádně jsi fotila.

    OdpovědětVymazat
  3. Navštívila jsem akorát tu restauraci…tedy bistro, bylo to opravdu nouzová…zastávka, bylo strašné vedro a žízeň veliká. Ale jsou z těchto míst opravdu krásné výhledy!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renďo moc děkuji. My jsme si nemohli nic dát. Bylo zavřeno. Jen jeden bufet v ZOO byl otevřený, ale kromě párku v rohlíku nic neměli a to já nejím po zkušenosti se smradlavým, skoro zeleným párkem.... už nikdy! Měj se fajnově.

      Vymazat
  4. Jarko, výšlap asi náročnější, ale zvládli jste ho. A ty výhledy za to určitě stály. Líbí se mi fotky se zámkem, třeba se do něj někdy podívám. :o)
    Měj hezký večer. D.
    PS: Ve změně výzvy chybí odkaz na nové datumy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši,datumy jsou opravené přímo ve výzvě.Začínáme už teď v pátek 1.10.- 3.10. a pak po týdnu vždy od pátku do neděle. Děkuji za komentář a měj se hezky..

      Vymazat
  5. Jaruško tak to je krásný výlet a zase nádherné fotografie děkuji líbí se mi moc ta housenka je teda zajímavá a ten medvěd také jak tam pospával hezký den popřeji ..

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za nádherné výhled a opravdu pevně doufám, že je manžel v pořádku!
    Járo, měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko děkuji moc. Manžel byl jen dost unavený. Má špatné prokrvování nohou a problémy se srdíčkem. Výstupy do kopců už mu dělají problémy a s přibývajícími roky se to zhoršuje. I tak se ve svých 73 letech docela snaží ty menší kopce zvládnout. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  7. Výhledy opravdu stojí za to,jsou parádní.Cesta jde pěknou krajinou,ale kdyby nebyla do kopce.
    Jaru,měj hezký celý zbytek týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Jituško máš pravdu. Ty kopce jsou pro nás už stále větším problémem i když si to já třeba nechci přiznat, ale už se také zadýchávám...Děkuji Ti a přeji Ti krásné odpoledne.

      Vymazat
  8. V Děčíně jsem byla jen jednou, takže tato trasa je pro mně zcela neznámá.Ráda jsem se tedy podívala na Tvoje fotky. Krásné výhledy !
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani tam je opravdu krásně. Děčín je celkově hezké město, ale bohužel je tam i dost těch negativ, jako je stále víc nepřizpůsobivých občanů...Jsou tam i místa, kam už bych se bála jít.

      Vymazat
  9. Děčín neznám, a proto jsem si váš výlet moc užila. Nevím, jestli bych výstup dala. Ovšem ten výhled je úžasný. A moc se mi líbí jak medvěd vykoukl za kamenem.
    Jaruško, přeji vám oběma hezké dny, hlavně ať jste zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko děkuji. Medvěd odpočíval po obědě, ale zavolala nám na něj jeho ošetřovatelka a tak zvedl hlavu. Jen odešla, tak dál pospával a nebylo ho vidět. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  10. Jaruško, krásné fotky z výstupu na Pastýřskou stěnu a ze ZOO. Tu mám moc ráda.
    Z komentářů jsem vyrozuměla, že je manžel v pořádku. Je to moc dobře. 👍👍👍 Já už se taky těm kopcům snažím vyhýbat. Astma a nemocné srdce tomu nepřidají. Nedostatek sil a dechu jsem dříve kamuflovala focením, teď už na rovinu přiznám, že si musím odpočinout. Lepší už to nebude.
    Takže přeji hezké podzimní dny a výlety s méně kopci. 🍂🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko je to tak. Sil ubývá a manžela nechtějí moc nosit nohy. Jeho o sedm let mladší bratři jsou na tom ještě hůř. Ti už většinou jezdí všude jen autem a na procházky už nechodí. To my toho ještě nachodíme docela dost. Děkuji Ti a měj se moc hezky.

      Vymazat
  11. Jaru,
    krásně nafoceno. Moc děkuji. Měj krásné dny a opatruj se...♥

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné fotky Jaruško ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Jaruško, koukám, že je to teda pořádná výška. Když jsem stála dole u přístavu, tak jsem hleděla na zámek nahoru a nyní na vyhlídce je zámek dole. Nevím, jestli bych tam dostala Michala. Určitě bych se také zapotila a zadýchala. Ale stále mě ten Děčín láká, nebo spíše ty svými krásnými fatkmi a pěknými zákoutími. my jsme tím městem jen proběhli od přístau k vlaku na Českou Lípu a rychle, aby nám neujel. Je to škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško o víkendech jezdí nahoru městský autobus. Jinak my tam chodíme turistickou cestou, která vede zpočátku podél trati na Hřensko a není tak náročná, jako výstup po silnici nebo od Tyršova mostu po schodech. I tak manželovi dala zabrat. Výhledy jsou shora neskutečné...Je to pořádná výška. děkuji za komentář.

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.