POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

30 ledna, 2022

Svákov a Borkovická blata 2016

 Venku nám počasí na výlety nepřeje a tak se "prohrabávám" starými fotografiemi. Podle nich vidím, jak nám vnoučata vyrostla a sem na blog jsem vybrala pár fotografií z naší po dlouhé době společné rodinné dovolené v Soběslavi z roku 2016. 

Zděná chata  u rybníku Na Švadlačkách, kde jsme byli ubytovaní.
Soběslav - hrad
Nádherná řeka Lužnice
K této vyhlídce jsme se nedostali, ale pokračovali jsme dál na rozhlednu Svákov
Cestou jsme míjeli tuto zajímavou kapličku. bylo otevřeno.
Vnitřek kaple
Rozhledna Svákov, v pozadí město Soběslav



Soběslav. Od rozhledny jsme se vrátili do města a pokračovali
 k přírodní rezervaci Borkovická blata.














Kousek od chaty tekla řeka Lužnice a naproti přes cestu byl rybník Švadlačky.
Ubytování se nám tam líbilo. Jezdili jsme na výlety, jen nás po večerech trápila hejna komárů, což je u vody běžné. Přesto to byla rodinná dovolená na kterou moc ráda vzpomínám. 

30 komentářů:

  1. Na tu dovolenou se pamatuji.Já starší fotky dávat nebudu z důvodu,že už jsem je na blogu měla a já do starých fotek moc nechodím,mám je na externím disku.Občas si je prohlížíme s rodinou na televizi.Pevně věřím,že se počasí zlepší a někam vyrazíme a něco nového nafotím.Kaplička je moc hezká
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, děkuji za komentář. Já těch vzpomínek z dovolených moc nemám. Dříve jsme toho moc nenacestovali i když jsme auto měli. Prostě to nešlo. Ale nevadí. To je život a já si nestěžuji. Dělala jsem co bylo potřeba a nemoc si také nevybírá. Měj hezký večer a příjemný poslední lednový den.

      Vymazat
  2. Milá Jaruško💖opět jsem se pokochala krásným záběry 👍👍👍👍👍👍prostě láska k focení a přírodě se v tom odráží👍👍👍👍👍také bych Ti chtěla moc poděkovat, za hezké komentáře na mém blogu🌷přeji Ti i celé tvojí rodině vše dobré🍀🍀🍀🍀opatruj se 🍀🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko moc děkuji a také přeji Tobě i Tvé rodině vše dobré.

      Vymazat
  3. Milá Járo, já naopak tvé vzpomínání moc chválím, protože tím můžeš někoho nalákat k plánování dovolené na letošní rok!Soběslav znám jen náměstí, kapličku ani rozhlednu nikoli, ale odtud se jezdíme ( už asi třikrát ) podívat na Blata do obcí Vesce, Záluží, Vlastiboř, Svinky Komárov, Klečaty, Zálší, Mažice, Borkovice a Sviny.Už jsem je kdysi i na blogu měla, tam se to fotí samo, krásné obce a nádherná atmosféra.
    Járo, moc pěkné fotky od Lužnice. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko moc děkuji. My jsme tam byli s mladými a mimo Soběslav a Borkovická blata jsme s nimi byli v Českém Krumlově, u Lipna na Stezce korunami stromů, na zámku Červená Lhota (tam moc fotek nemám, zradila mě baterka ve foťáku), v Táboře, na zámku Hluboká nad Vltavou a tam také v ZOO, která se nám moc líbila. Možná i ty fotky ještě přidám když nebude co na blog dát...Děkuji Ti moc a měj se hezky.

      Vymazat
    2. Járo, je spousta lidiček, že se nikam nedostanou a z tvých fotek si udělají výlet! Jen je sem dej. Pa a ta zelená dělá dobře mým očiskám. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Jiřinko moc děkuji, Poslechnu Tě.

      Vymazat
  4. Jaruško, je to bezva, dávat i starší fotky, no a co? Mně to nevadí a také jsem ještě nedala polovinu fotek z loňské dovolené, taky na to dojde. Hlavně, že máš ty fotky hezké a pak jsou to Tvoje vzpomínky, taková rodinná dovolená se už opakovat třeba nebude, myslím v takovém složení.
    Já Soběslav neznám, jen jsem si tehdy psala s jedním na chatu, ale on už nežije. Znám ale Tábor, byla jsem na Klokotech, na Červené Lhotě jsme byli také a fotky mám z prohlídky. Pak Šumava, to je moje oblíbené místo a trochu jsem to tam poznala, třeba Volary, Prachatice atd.
    Děkuji, že jsi mě přivedla ke vzpomínkám. Zase něco přidej. Baví mě to. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Hani moc děkuji. Tvá slova mě potěšila. Přeji ti krásné pondělí.

    OdpovědětVymazat
  6. Járo, ono není špatné se občas podívat zpět. Dokonale jsem u tebe nasála prázdninovou atmosféru...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko máš pravdu. Moc ráda bych si to zopakovala. Hlavně vidím, jak vnoučata vyrostla. Děkuji Ti a měj se moc pěkně.

      Vymazat
  7. Jaruško, užili jste si krásnou dovolenou. Mně se Tvoje vzpomínání moc líbí. Mám tak možnost podívat se do míst, která neznám.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko moc děkuji. I pro nás je to na jih Čech dost daleko. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  8. Ráda jsem se podívala do míst, kde to neznám. Měli jste pěknou dovolenou.
    Hezký den, Járo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Jaruško, vybrala jsi luxusní fotky. Muselo tam být krásně ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni moc děkuji. Byl to hlavně krásný kus přírody.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  10. Máš krásné vzpomínky Jaruško.😄

    OdpovědětVymazat
  11. Tady jsem nikdy nebyl, krásný kraj. Jezírka s mokřady mně trochu připomínají Šumavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to Jižní Čechy, opravdu nádherné. Děkuji a měj se pěkně.

      Vymazat
  12. Jaruško krásné fota, krásný kraj s chutí jsem si fotečky prohlédla ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Dálší krásná vzpomínka na fotografiích. Na řeku Lužnici jsme jezdívali několik let,bylo to tam moc pěkné ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Květu moc děkuji za komentář. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné vzpomínky máš to já mám jen vzpomínky na špitál hihi..jináč opět jsem se pokochala i chaloupku by si vybrala :-)Děkuji Jaruško a hlavně se opatruj♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko moc děkuji. To jsme byli na dovolené také po hodně dlouhé době. Vlastně cestujeme až od roku 2014. Dříve jsme se nikam nedostali. Nejdříve kvůli péči o blízké a pak kvůli mojí nemoci. Před tím jsme byli naposledy v Lednici, ale to bylo v polovině osmdesátých let, kdy byli kluci ještě malí a rodiče ještě schopní se o sebe postarat...Teď si to sice snažíme užít, ale zase už je nám dost let...a pokaždé to zase nejde fyzicky. Je však potřeba si užít každý den, jak jen to jde. Přeji ti krásný víkend.

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.