POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

06 března, 2023

K rybníkům

Část druhá  z 28. února 2023

Rybník Racek a cesta domů. tato místa již mnoho návštěvníků z mého blogu zná a tak už popisy vynechávám.
















Chaty u Racku
Rybník U Natury
Cesta lesem


Lužické hory

30 komentářů:

  1. Anonymní6/3/23 19:44

    Lezarts

    Byla to hezká zdravotní procházka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, u rybníků je hezky vždy. Mě se hezky a děkuji.

      Vymazat
  2. Járo, tak přesně takovou zimu já mám ráda, sníh, mráz, sluníčko a procházka lesem. Moc pěkné!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, tato místa a Dymník. Tam to mám ráda. Klid, příroda, to je to pravé potěšení pro oko i duši. Děkuji ti a přeji hezký den.

      Vymazat
  3. Ahoj Jaruško, díky za milá slovíčka, nádherné fotečky, super zimní procházka . U nás už dlouho po sněhu ani vidu ani slechu ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško moc děkuji. U nás to už také odtalo, ale občas něco zase případně, pak do toho prší...takové aprílové počasí.

      Vymazat
  4. Jaruško, ten sníh je jako z jiného světa. Tolik ho u nás nebylo, i kdybych ho posbírala za všechny dny, kdy u nás napadl. Krásné fotky, díky a měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, u nás dnes sice sněžilo, ale hned to zase tálo. Sníh rychle mizí. V noci sice připadne, ale přes den roztaje, protože je teplo. Děkuji za komentář a přeji ti krásný večer.

      Vymazat
  5. Járo, za oknem se mi rýsuje šedivý den. Podívaná na tvé fotky je jak zimní pohlazení. Nádhera!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko i u nás byl dnes den šedivý se smíšenými přeháńkami. Sníh rychle mizí. Já už chci jaro a sluníčko... Děkuji Ti a přeji krásný večer

      Vymazat
  6. Prima zimní fotky. Já si letos tady u nás moc focení zimní krajiny neužila.
    Pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heni moc děkuji. Tady sice zima byla pár dní taková romantická, ale už sníh mizí a krajina je zase šedohnědá, než se zazelená...Do rána napadne sníh, ale přes den roztaje. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  7. Jaruško zdravím a děkuji za hezké fotečky no sníh nemáme už ale je chladno opatruj se hezký týden přeji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško moc děkuji. Také u nás sníh rychle mizí. V noci sníh napadne, ale přes den do toho zase prší, tak že roztaje.... Měj se hezky a také se opatruj.

      Vymazat
  8. Ano, u rybníků je vždy hezky a vlky tam nemáte? Když nedaleko je Vlčí hora? Napadlo mě, že Rumb. leží ve vyšší nadmořské výšce a jsou tam rybníky, nevíš, z jaké doby pocházejí nebo kdo je tam zakládal? Zkusila jsem si to najít, ale jsou jen vyjmenované a Racek byl rekonstruován. Možná to souvisí s tím, že se té oblasti říkalo Niederland?
    Měj se hezky a hlavně přeji bezpečné procházky. 👍 Fotky jsou samozřejmě moc hezké, možná letos poslední zimní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, části našeho výběžku se říká České Nizozemí. Nadmořská výška u nás je 387 m. Ano, vlky tu máme. Kdy byly rybníky založené netuším a ani jsem po tom nepátrala. Jen vím, že jich tu bylo mnohem víc a v lepším stavu než jsou teď. Děkuji za komentář a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat
  9. Jaruško, kochám se tvými krásnými fotkami a vzpomínám na doby minulé. Racek býval našim hodně častým cílem v dobách mého dětství.
    Měj hezké dny🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, také jsem tam často s kamarádkou chodila. To ještě byla uprostřed skákací věž a na pláži měl stánek p. Kacálek a prodával tam zmrzlinu. Prodlužovák na chlazení měl natažený z chaty. Děkuji Ti a přeji krásné dny.

      Vymazat
  10. Anonymní7/3/23 20:59

    Modré nebe a sníh je úžasné spojení, které nemá chybu. Měj se hezky a užij si poklidný březen. Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi moc děkuji a přeji Ti příjemné dny.

      Vymazat
  11. To je krása Jaruško, jak v pohádce ⚛ ღ ♥ prima den ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji. Teď už nám sníh rychle taje, protože do toho už dva dny prší. Měly jsme s kamarádkou v plánu výlet, ale počasí nám nějak nepřeje.

      Vymazat
  12. Jruško, opět se kochám nad tou krásou 👍 Však ty už víš, že mám ráda tyto zimní záběry opravdu je tam nádherně a hlavně klid ticho to by bylo něco pro mě. U rybníku bych dlouho vydržela jelikož to nejvíce miluji♥ Měj hezký zbytek dnešního dne a hezký MDŽ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko moc děkuji. Ano, tady je krásně a hlavně teď je tu klid, protože tu nejsou ani rybáři a není tu ani moc chatařů, jen v pár domech se už bydlí trvala, ale po obědě jsou lidé v práci a děti ve škole..

      Vymazat
  13. Anonymní11/3/23 18:55

    Ahoj, moc pěkné zimní fotky od Racka, zimních moc nemám a letos je to bída, už se ale těším na jaro, kytičky, drobná havěť, však to znáš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář a přeji hezký den.

      Vymazat
  14. Parádní fotky zimy jak má být. Jaruško ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Výhledy jsou krásné, jen ta procházka v zmrzlém sněhu, kde to muselo hodně klouzat, musela být dost náročná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miloši děkuji za komentář. Já do takového terénu mám na botách "nesmeky". Tak že v pohodě. Jsem na to vybavená. Děkuji a přeji Ti krásné dny.

      Vymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.