POKUD JSTE VLOŽILI KOMENTÁŘ A NEZOBRAZIL SE, TAK MOŽNÁ SPADL DO SPAMU. KOMENTÁŘE PRAVIDELNĚ KONTROLUJI A POKUD TAM TAKOVÝ NAJDU, TAK JEJ HNED ZVEŘEJNÍM. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ DNY.

23 května, 2023

Děčín, výstava

 21. května 2023

 Tentokrát jsme se vydali do Děčína na výstavu

  "Děčínská kotva 2023 - Mistrovství floristů ČR". 

 Na vnitřní výstavu vázaných kytic jsme se nedostali pro množství návštěvníků.  Přišla zrovna krátká přeháňka a tak se tam šla většina lidí schovat a bylo tam plno. My jsme se schovali pod podloubí, přeháňku tam přečkali a po dešti jsme si v klidu užívali venkovní výstavu na téma : "Čaj o páté", dřív, než se tam nahrnuli ostatní návštěvníci.





















V mnoha aranžích byly použity docela drahé a kvalitní doplňky a tak byla i výstava venku hlídaná. A že bylo co obdivovat...





































Výstavu jsem si užila.
Došla jsem si nahoru pro manžela, který odpočíval na lavičce. Ještě mě vyfotil nahoře u kruhu a  před zvoničkou

Ještě jsme si prošli celé zámecké  zahrady a trochu se toulali po známých místech a Děčíně, než byl čas jít na vlak.  To už nechám do dalšího příspěvku.



28 komentářů:

  1. Járo, hodně zajímavá výstava, některé části venkovních exponátů se mi líbí moc. Já si na Děčínskou kotvu vzpomínám jako na soutěž mladých zpěváků, převážně budovatelských písní. Měj se hezky, zdravím 😀😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, u pěveckou si také pamatuji. Přenášela to kdysi i televize... Teď je to soutěž floristů, která probíhá touto dobrou každý rok, protože je tu v Děčíně-Libverdě, zahradnická a zemědělská škola. Loni jsme tu obdivovali maturitní práce žáků této školy. Měj se moc hezky a děkuji.

      Vymazat
  2. Krásná výstava, jezdím každé dva roky do Čimelic na výstavu květin , floristy to tam mají vždy krásně udělané ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem tuto akci poznamenanou v kalendáři, ale nakonec jsem volila jiný program. Byly tam pěkné aranže. Krásné prostředí. Díky za ukázku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na to také zapomněla a vzpomněla si až v neděli ráno a při tom jsem tam byla ve středu na kontrole v nemocnici a viděla jsem že se to připravovalo. Od čtvrtku soutěž probíhala. Neviděli jsme jen ty aranže uvnitř, protože poprchávalo a bylo tam plno. Ale i tak to bylo krásné.

      Vymazat
  4. Jaruško, tak tahle výstava v prostředí zámeckých zahrad se mi moc líbí a dokonale jsi ji zdokumentovala. Jen jsem se tě chtěla zeptat na dvě věci a tys je zodpověděla předem: zda se to týkalo školy v Libverdě a ten pán na lavičce zda byl součástí výstavy.
    Na fotce s kruhem ti to sekne a je tam vidět i rozhlednu, o které píšu. Náhodička.
    Jaruško, kam jedete příště? Jiřina z N,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, moc děkuji. Já ho tam posadila, ať odpočívá, než si to všechno oběhám...No a ta baba je mimo výstavu...Jen by jim to pokazila. Také vždy na Sokolí vrch koukám. Tam je krásně, jen je to z Folknářů pěkný kopec a dost náročná cesta po silnici a pořád se musí hlídat, co zrovna jede a uhýbat...Z Dobrné je to ještě prudší a myslím i delší...Autem se dá zajet až pod rozhlednu. Děkuji a přeji Ti krásný večer.

      Vymazat
    2. Járo a to my jsme chodívali ještě ze zastávky Březiny na Velký Chlum na rozhlednu a buď do Boletic nebo na Vrabinec a na vlak do Těchlovic, dnes by to asi nešlo. Roky přibývají, síly ubývají. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Na tu stranu jsme se sice chystali, ale ten kopec na Chlum už by manžel nezvládl, tak že se tam asi ani nepodíváme...i když jsme o tom dříve uvažovali, ale po nedokončeném výstupu na Lovoš, kdy se mi manžel málem zhroutil, tak už ho do kopců tahat nechci.

      Vymazat
  5. Jaruš, moc pěkné záběry jsi pořídila. Tedy já bych se určitě prodrala i dovnitř, na to jsem expert. Děčín je příliš daleko, tak "kotvu" vnímám jak tady bylo vzpomenuto, jako pěveckou soutěž (blahé paměti).
    A pochvala na závěr: na fotkách Ti to velice sluší. 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ono to bylo super i venku, protože tam se lidé z výstavy v zámku nahrnuli až po tom, co jsem si já vše stačila nafotit. Zpátky do zámku už jsme nešli, protože se výstava uvnitř už zavírala. Večer se uklízela i výstava venku, protože tam bylo použito hodně drahých doplňků (broušené sklo, krásný porcelán, nábytek), a museli to hlídat. I tak to bylo zajímavé. Díky a přeji ti hezké dny.

      Vymazat
  6. Tedy Járo, to je překrásná reportáž! Moc děkuji za sdílení, je to krásný nápad, ta zátiší jsou opravdu půvabná!
    Jdu se podívat ještě jednou...
    Děkuji, Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem se o té výstavě dočetla v neděli ráno a byla poslední den, tak jsme hned šli na vlak a jeli se tam podívat. Bylo to super, jen nás trochu zdržela dešťová přeháňka, ale nevadí. I tak jsme si to užili. Jen do zámku na vázané kytice už jsme se nedostali. Při dešti tam bylo narváno a pak už se zavíralo a všichni, co byli v zámku, se nahrnuli do zahrad, tak že já jsem ještě mohla fotit, kdy tam skoro nikdo nebyl. Bylo to super. Děkuji za komentář a přeji ti krásné jarní dny.

      Vymazat
  7. Jaruško,moc se mi líbí naaranžovaná zátiší,krásné nápady.Hezky jsi to zdokumentovala a užila si to.Přeji ti další pěkné jarní zážitky a hlavně zdravíčko...

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní24/5/23 11:30

    Lezarts

    To je krásy! Něco pro mě! Škoda, že tak daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, výstava v neděli končila. Stihli jsme ji na poslední chvíli. Měj se moc hezky.

      Vymazat
  9. krásná aranžmá. Jen mne zarazila ta Děčínská kotva. To přeci býval hudební festival! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Býval, ještě před revolucí. Pak byl zrušen a teď je to floristická soutěž. V tuto dobu jsme tam jezdili na výstavu maturitních prací žáků Střední školy zahradnické a zemědělské z Libverdy. Letos tam probíhalo mistrovství ČR všech věkových kategorií.

      Vymazat
  10. Moc pěkná podívaná, krásně sladěné. Super Jaruško ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Výstava je moc hezká krásné prostředí libí se mi to super Jaruško opatruj se hezké dny přeji ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětuško moc děkuji a přeji Ti krásný víkend.

      Vymazat
  12. Děčínskou kotvy si pamatuji jako písňový festival a utkvěly mně z něj dvě písně: Lodí bílou s Karlem Hálou a Ostrovy Dalibora Jandy.
    Ty artefakty v zahradě jsou velmi pěkné a květy nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si na Děčínskou kotvu jako písňový festival, pamatuji. Vždy se konala na Smetanově nábřeží a přímý přenos byl i v televizi. Také si mnohé písničky z té doby pamatuji. Zbyly vzpomínky.

      Vymazat
  13. Krásná, zajímavá výstava, moc se mi líbila, paráda*******************

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vložené komentáře a přeji příjemný den.